Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Sporting znovu ovládl Ligový pohár, v lisabonském derby porazil Benficu

Finále Portugalského Ligového poháru dohromady svedlo dva nejúspěšnější kluby v historii této soutěže. A pouze se ukázalo, že v posledních letech jí tvrdou rukou vládne Sporting, který ve slavném Clássico dos Clássicos skolil Benficu. Získal na své konto historicky čtvrtý triumf za uplynulých pět sezón a po domácím superpoháru urval již svou druhou trofej v tomto ročníku.

Benfica vstoupila do tohoto utkání parádně a ve 22. minutě se ujala průběžného vedení. Álex Grimaldo z levé strany přihrál na hranici brankového území na Évertona, pak se jednoduchou kličkou zbavil bránícího Luíse Carlose, který si prostě počínal až příliš opatrně, a i když se objevil v těžším úhlu, zacílil svou levačkou nekompromisně do šibenice přesně na bližší tyč.

Velmi záhy se mohl Sporting dopracovat k vyrovnání, hlavičkou se opřel do balónu Goncalo Inácio, avšak zamířil vlastně z vyložené pozice jen do míst, kde stál brankář Vlachodimos. Ve 37. minutě, spíše trochu nechtěně, zahrozil Pablo Sarabia, jenž původně chtěl centrovat, jenže nakonec meruna tak nepříjemně plachtila vzduchem, až ji vyrážel ze všech sil Vlachodimos.

Do přestávky se zkrátka Leoes kýženého přesného zásahu nedočkali, nicméně krátce po ní se jim již podařilo rozvlnit síť. Pablo Sarabia poslal míč od rohového praporku do vápna, tam si nejvýše naskočil Goncalo Inácio, který hlavou gólově udeřil. As Águias stále působili v ofenzívě neškodným dojmem, a najednou tak jejich protivník ucítil šanci rozhodnout duel.

V 73. minutě ještě musel Paulinho skousávat fakt, že jeho dělovka narazila pouze do břevna, přičemž následnou neúspěšnou dorážku vyprodukoval jeho spoluhráč Matheus Reis, nicméně o pár chvil později už skóroval Pablo Sarabia, na nějž propadl dlouhý pas Pedra Porra. Další branka poté na řadu již nepřišla, Benfica adekvátní odpověď na své druhé inkasování nenašla.

Autor: Patrik Sandev / slbenfica.pt

Komentáře (17)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Červená karta a výsledek po 90. minutách remíza?

Reagovat
smazaný uživatel

Nadvláda pokračuje Força Sporting!

Reagovat
noustres

to je příliš silné slovo

Reagovat
Benfica

Nadvlada

Reagovat
smazaný uživatel

Další trofej do naší kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám, že budeš odborník na Benficu. To vám to tam Jorge Jesus tak rozesral?Mel jsem za to, že jste po něm strašně toužili, když byl ve Flamengu?

Reagovat
Benfica

To neni Jesusom, to je proste tym, ze hraci nemaju volu dat zo seba maximum.. napriklad taky Everton, ten tam je vyslovne jak medzizastavka do dajme tomu lepsej ligy, asi to si predstavoval, ale nakonec moze ist spatne do Brazilie.. a priklady su dalsie Valentino, Radonjic, Yaremchuk nic moc, Darwin sice je najlepsi strelec, ale ma naviac on sa uz aj s jeho agentom vidia kedesy prec... a to je proste cele zle, tak to nemoze byt, nikam sa nedostaneme, pokial nepochopia, ze hraju za Benficu a ze to nemozu zacat flakat hned po prvom gole co dostaneme.. a nezmenil sa ten pristup ani po odchode Jesusa tak chyba zjavne nebola v nom..

Ale potvrdzujem, ze vtedy este prezident Luis Filipe Vieira sa velmi snazil ho dostat z Flamenga + mu nakupil hracov za viac ako 100 M, vacsina nepresvedcila.. taky Pedrinho napriklad uz ani neviem kde je

Reagovat
Han střelil první

už si ani nepamatuju, kdy naposledy Benfica získala trofej. Zoufalci...

Reagovat
Rothbard

Benfica a finálové zápasy

Reagovat
Benfica

To uz ostava len rozpredat hracov... nechat len Vlachodimosa, Verissima, Otamendiho, Weigla a Rafu.. ostatni, mozete ist..

Reagovat
Seydou Doumbia

?

Reagovat
Benfica

Tyto hraci hraju ako sa hra za Benficu, ostatni hraju akoby hrali za hocikoho ineho.. takych nepotrebujeme..

Vinimky Pizzi, Almeida oni su uz len proste stari

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten Rafa Silva má u vás neskutečné čísla, srdcař nebo nemá dobré nabídky na odchod pryč? Jo tak to chápu, taky bych vyhodil polovinu Lyonu, která bud nemá kvalitu nebo to má někde (Da Silva, Slimani, Mendes, Henrique, Kadewere, Šačiri)

Reagovat
Benfica

Po Rafovi isiel len Newcastle, ale tak asi sa mu tam zatial nechcelo.. neviem o nikom dalsom a mozno sa ani nikde netlaci.. tak ako Gaitan alebo Salvio nedavno tak aj Rafa je uz docela dlho u nas, ale dobre tak..

U vela hracov mi chyba vôla hrat.. hlavne ked da super gol, vid zapas bud vcera, alebo aj doma s Bayernom..

Reagovat
Seydou Doumbia

vůle hrát nebo spíš rvát se za znak na hrudi a jezdit po prdeli?

Reagovat
Benfica

Tak nejak obe

Reagovat
REPLIKATOR

Benfica věčně druhá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele