čtvrtfinále
25.01.2023 22:00 CET
2 : 1
po prodloužení
(0:0, 1:1)

Reportáž

Slavící Osasuna (© AFP)

Osasuna je v semifinále Copa del Rey, v prodloužení přetlačila Sevillu

Do semifinále Španělského poháru postoupila překvapivě Osasuna a to na úkor Sevilly. Hostům se v letošní sezoně vůbec nedaří a vypadnutí z Copa del Rey je toho dalším důkazem. Osasuna přehrála Andalusany až v prodloužení, brankou Ezzalzouliho.

V Pamploně se muselo na postupujícího čekat skrze prodloužení, tedy rovných 120 minut. Papírovým favoritem byla Sevilla, která chtěla postupem alespoň částečně odčinit neúspěchy na ligové scéně.

První poločas příliš šancí nepřinesl. Ve 26. minutě hlavičkoval hodně mimo Kike Barja a to byla na delší dobu jediná výraznější akce v podání jednoho z týmů. Co mohli diváci na trávníku vidět, byla bojovnost a to na úkor fotbalové krásy.

Sevilla vstoupila do druhého poločasu s jiným brankářem a Dmitroviće nahradila obvyklá jednička Bounou. Hned v 53. minutě měl práci, když zblízka zlikvidoval pokus Ávily. O několik minut později se musel činit i Herrera, tentokrát po střele Érika Lamely. Šancí přeci jenom přibývalo a dvacet minut před koncem se domácí ujali vedení. Ezequiel Ávila si zády k brance zpracoval balón, otočil se kolem svého strážce a nepříliš razantní střelou překonal Bounoua. Jen krátce nato mohl zvýšit Torró a jeho ránu marocký brankář vyrazil na rohový kop.

Hosté se do tlaku nedostávali, ale Osasuna druhou branku ne a ne přidat. Už v 90. minutě nechybělo moc, aby se hlavou prosadil Budimir. Sevilla zůstávala nadále v kontaktu a v nastaveném čase si vynutila prodloužení. Střílený centr Susa proletěl až k nohám Youssufa En-Nesyriho a Herrera byl bez šance zasáhnout.

Následoval třicetiminutový přídavek, ve kterém Osasuna rozhodla. Po devíti minutách prodloužení si Abde Ezzalzouli zasekl balón a hned vzápětí neomylně skóroval. Povedená akce vynesla domácím postup, protože Sevilla se na odpověď nezmohla. Nejblíže byl přitom vyrovnání střílející Jordán. Osasuně ještě nebyla v závěru uznána branka, nicméně na konečném výsledku to nic neměnilo. Semifinálová účast je pro Osasunu obrovským úspěchem, Sevilla končí a prohlubuje svojí krizi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele