32. kolo
06.05.2008 20:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 3:2

Dortmund přestřílel v pohledném zápase Stuttgart 3:2. Za hosty se trefil dvakrát Gomez, v domácím dresu ho napodobil Frei a gól navrch vstřelil Tinga.

Od úvodních minut hrál prim Stuttgart, který hlavně v úvodních deseti minutách hodně kombinoval a Borussii prakticky nedal čichnout si k balonu. Proto ani nebylo překvapením, že první šanci měli rovněž hosté. V 11. minutě poslal míč do pokutového území Beck, nabíhající Mario Gomez ale míč o centimetry minul. Ve 25. minutě střílel nepřesně Hilbert, postupně se ale hra vyrovnávala. Ve 34. minutě krásně vypálil Valdez, jeho dělovka ale šla těsně nad.

O pouhou minutu později ale Federico rychle nahrál do pokutového území Tingovi a ten pravačkou poslal míč přesně k levé tyči - 1:0. Za hosty odpověděl dalekonosnou ránou Pardo, s níž ale Höttecke příliš problémů neměl. V závěru poločasu se ještě uvolnil Valdez, jeho rána ale gólové parametry neměla.

Tři minuty po změně stran přiťukl Valdez míč Blaszczykowskému, ten udělal kličku Schäferovi, z ostrého úhlu už ale zavěsit nedokázal, protože hostujícího brankáře zastoupili hned tři obránci. V 54. minutě tak přišlo vyrovnání. Meira zleva nacentroval a "SuperMario" Gomez, ačkoliv trochu neohrabaně, přesto hlavičkou vyrovnal na 1:1. Hráčům VfB však radost vydržela sotva pět minut. Schäfer si špatně postavil zeď při přímém kopu, čehož beze zbytku využil Alexander Frei, který pravačkou strhl vedení zpět na stranu BVB - 2:1. Za další tři minuty dorazil do prázdné branky Federicovu střelu opět Frei, jeho branka však tentokrát nemohla platit kvůli ofsajdu.

Stuttgart opět musel vrhnout vše do ofenzivy a vytvořil si značný tlak. V 72. minutě nalevo uvolnil da Silva Cacaua, který vyslal technickou střelu, Höttecke však konečky prstů skvěle vyrazil. V 79. minutě nasadil k sólu vynikající Valdez, který posléze nahrál Alexi Freiovi a švýcarký reprezentant se do poloprázdné branky nemohl mýlit - 3:1. VfB se ale nevzdalo a v 83. minutě snížilo. Cacau pěknou přihrávkou oslovil Maria Gomeze, který prudkou přízemní ranou překonal Höttekeho a dal již svůj 18. gól v sezoně - 3:2. V závěru si VfB vytvořilo před domácí branou přímo drtivý tlak. Proti Gomezově bombě se ale vytáhl Höttecke a když ani po následném rohu nedokázal branku vsítit Delpierre, slavilo se v Dortmundu těsné vítězství.

Borussia poskočila na jedenáctou příčku, na lepší umístění si však už zřejmě myslet nemůže. Stuttgart si zkomplikoval boj o pohárové příčky, zatím sice zůstává na pátém místě, šestý Leverkusen ale má zápas k dobru.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele