22. kolo
29.02.2008 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Hertha Berlín - MSV Duisburg 2:0

Hertha BSC si doma poradila s ofenzivně naprosto neškodným Duisburgem 2:0. Obě branky padly už v první půli, v rozmezí tří minut se o ně postarali Raffael a Pantelič.

Hertha začala utkání aktivněji, dvě dobré hlavičkové příležitosti po centrech Skácela měl Raffael, ale v prvním případě brazilského forvarda vychytal Starke a podruhé šel pokus vedle. Za hostující MSV kotroval ranou z třiceti metrů Georgiev, jeho rána ale šla hodně nad. Ve 13. minutě měl po Ebertově zblokované střele dobrou šanci Skácel, jeho pokus Starke vyrazil jen s námahou. Poté přišlo hluché místo, ke slovu se dostali také hosté, ale co se útoku týče, nepředvedli absolutně nic. Zato zhruba po půlhodině hry začalo být horko na druhé straně. Po Raffaelově pasu se řítil sám na Starkeho Ebert, tísněný a možná i faulovaný jedním z obránců ale mířil těsně vedle.

Zasloužené vedoucí branky se tak Hertha dočkala ve 34. minutě. Po centru zprava hlavičkoval Raffael jen do břevna, míč však stačil Pantelič nůžkami vrátit Raffaelovi zpět a ten šajtlí uklidil míč do horního rohu branky – 1:0. A hned o tři minuty později to bylo o dvě branky. Na Raffaelův zapoměnutý pas si naběhl Marko Pantelič a napůl vyběhnuvšího Starkeho precizně obhodil – 2:0. Do konce půle se už nic převratného neudálo.

Po změně stran se hra mezi pokutovými územími vyrovnala, slušnou šanci na zdramatizování zápasu si ale Duisburg nevytvořil, naopak domácí se dostávali do šancí zlehka. V 59. minutě aktivní Skácel poslal Panteliče do samostatného úniku, čárový rozhodčí však nepochopitelně odmával ofsajd. Několik sekund nato se už srbský kanonýr řítil na Starkeho znovu, jeho přehození ale šlo těsně vedle pravé tyče.

O deset minut později nejprve Starke včasným vyběhnutí zmařil šanci Raffaelovi a poté na druhé straně vyslal Avalos první a nakonec i jedinou střelu Duisburgu mezi tři tyče, kterou ale Jaroslav Drobný spíše sebral nežli chytil. Třetí gól mohli posléze přidat Chahed a hlavně Okoronkwo, Starke byl ale připraven. A když v poslední minutě Ishiaku namířil svou střelu vedle, skončilo utkání dvougólovou výhrou domácích, díky které se Berlíňané opět o chloupek přiblížili pohárovým příčkám.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hertha hraje zatím pod svoji úroveň, má jedinečnou šanci to trochu napravit. Tip 2:0.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,jo, ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele