31. kolo
09.05.2009 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Karlsruher SC 4:0

Dortmund suverénně zprovodil poslední Karlsruhe, jehož ztráta na nejbližší "zelené" pozice se neustále zvyšuje a zvyšuje. A protože BVB vytvořilo nový klubový rekord v počtu výher v řadě (7) a zároveň obsadilo 5. pozici před HSV, vypadá dnešek pro Borussii jako velmi úspěšný den.

Vedle fotbalu zaujalo oko diváka i vstkutku ideální fotbalové počasí a protože ve formě hrající domácí patří k těm útočnějším týmům, vše slibovalo zajímavé utkání. Borussia začala utkání živě a aktivně, problémy však mohli mít právě domácí a to hned v 7. minutě, Weidenfeller si však nakonec s Freisovou střelou příliš starostí dělat nemusel. Poté už se ale taktovky definitivně uajli domácí, Valdez však v 11. ani ve 12. minutě nemířil přesně, svého kolegu o minutu později napodobil i Frei, který z volného přímého kopu rovněž hostující svatyni neohrozil.

Nezdar v zakončení prolomil v 25. minutě Blaszcykowski, a to se vší parádou. Po Freiově ukázkovém vysunutí úchvatným halfvolejem vymetl pavučinku a spravedlnosti bylo učiněno za dost i v kolonce skóre. Až obdržený gól probudil v hostech ofenzivní choutky, jedinou šanci však ve 40. minutě zlikvidoval Weidenfeller. Do poločasu pak domácí zahrozili ještě dvakrát, Owomoyelova ani Subotićova hlavička se však neujala.

Ani v poločase se role obou týmu na hřišti nezměnily, dominovali stále domácí. To potvrzovali také střelbou, ovšem Valdez nedal střele potřebnou razanci, Santana byl blokován a s Kehlem i Sahinem se vypořádal Miller. Že funguje i do pětice všeho dobrého v 62. minutě potvrdil právě mladík Sahin, když ze 22 metrů umístil volný kop do branky. O devět minut později zlomil poslední zbytky odporu a naděje v hostech Santana, když z rohového kopu zvýšil na 3:0.

Třetí gól však domácí ani zdaleka neuspokojil, stále drželi balon, stále se tlačili dopředu. To se jim vyplatilo, o další navýšení skóre se v 80. minutě po Boatengově příhře postaral Frei.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund - Karlsruhe 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele