22. kolo
01.03.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Karlsruher SC - VfB Stuttgart 0:2

Stuttgart dokázal zvítězit v derby nad Karlsruhe a nutno podotknout, že celkem zaslouženě. V tabulce sice zůstal sedmý, ovšem dotáhl nejbližší konkurenty a na vedoucí tým ztrácí jen sedm bodů. To naopak Karlsruhe zklamalo a podruhé za sebou prohrálo na domácím stánku, na záchranu potřebuje dohnat ztrátu minimálně tří bodů. Rozhodující branku dalo pět minut po pauze levé křídlo hostů Elson.

Badensko-württembergské derby se od začátku hrálo ve vyhecované atmosféře před zaplněným stánkem a oba celky sice příliš takticky nehrály, šancí k vidění ovšem moc nebylo. Nechyběly pochopitelně ani ostré souboje. Bránilo se pouze asi čtvrt hodiny. První velká možnost se zrodila v 13. minutě, domácího Freise ovšem na poslední chvíli zastavil švýcarský reprezentant Magnin.

Hosté se dostali do první příležitosti až po více jak půl hodině hry, rána Tasciho letěla jen těsně vedle tyče, brankář Miller zůstal stát jako přikovaný. O minutu později už ale musel zasahovat, Maricova dělovku dokázal včas schovat do náručí. Pět minut před odchodem do kabin mohl otevřít skóre Lanig, jenže přímý kop Elsona tentokráte mezi tři tyče neusměrnil. V úplně poslední minutě první půle zahrozili domácí, bývalý hráč právě Stuttgartu da Silva byl však zastaven včasným vyběhnutím Lehmana.

Druhé dějství otevřel vedoucí a nakonec také rozhodující gól celkem vyrovnaného duelu. Na pravé straně se krásně po uličce uvolnil Marica a došel až k brankáři, mezi nohama brankáře uvolnil na zadní tyči Elsona, a i když ten se zamotal do míče, nakonec z půl metrů se nakonec trefil. Najednou se ale Karlsruhe dostalo do velkého tlaku a zatlačilo soupeře na jeho vlastní polovinu, hostům zastavil dech svým pokusem Frederico, ovšem rána šla těsně vedle.

Jenže domácím se dlouho nedařilo v tlaku zůstat a Stuttgart byl lepším týmem, žádné stoprocentní možnosti ale k vidění nebyly. KSC si uvědomilo svou situaci až v poslední desetiminutovce, pět minut před koncem uvolnil Frederico Niedermeiera, ten ale tváří tvář Lehmanovi nesupěl. A tak při hře vabank podruhé udeřil Stuttgart. V 88. minutě napoprvé ještě vychytal Miller Khediru, na jeho dorážku ale odpověď nenašel. Karlsruhe bude situaci napravovat v příštím klání ve Wolfsburgu, Stuttgart přivítá konkurenta z Dortmundu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele