30. kolo
16.04.2011 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - 1. FC Norimberk 0:2

Kaiserslautern nedokázal navázat na dobrý výkon ze Stuttgatu a ztratil tak důležité body v boji o záchranu, i nadále má ovšem na sestupové příčky relativně pohodlný pětibodový náskok. Norimberk zůstává v těsném závěsu za pozicemi zajištující start v Evropské lize.

Po počátečním oťukávání začali přebírat iniciativu hosté a byli to právě oni, kdo si vypracooval první nebezpečnou akci. Psala se desátá minuta, Chandler utekl po pravé straně, nacentroval do pokutového území, ale Schieber i Eigler byli dobře obsazení, a tak zakončit nedokázali. FCN byl i nadále aktivnější a nepouštěl domácí do žádných nebezpečných situací, Lautern se tak v podstatě nedostal vůbec do hry.

Po půlhodině hry pálil nebezpečně Cohen, ale Trapp si poradil. To už ale neplatilo o chvíli později, Chandler poslal do pokutového území další centr, Eigler byl u míče dřív než Dick a domácí brankář byl bez šance - 0:1. Hosté byli i nadále při chuti, navýšit vedení mohl nejprve Hegeler, po něm pálil ještě Ekici, ale Trapp si poradil a udržel tak pro svůj tým do druhého poločasu přijatelný výsledek.

Po změně stran se už na trávníku neobjevil Rivić, na jehož místo přišel v posledních zápasech střelecky disponovaný Hoffer. V 50. minutě přišla první nadějnější možnost domácích, Tiffert rozehrál standardní situaci, k hlavičce se protlačil Rodnei, ale Schäfera ohrozit nemohl. To bylo od Lauternu na dlouhou dobu všechno, hosté v poklidu bránili a měli utkání jasně pod kontrolou, to se jim ovšem v 67. minutě málem vymstilo, Nilsson nedokázal odvrátit míč a před Hofferem tak musel na poslední chvíli zachranovat obětavý Schäfer.

Domácí v závěru vsadili vše na jednu kartu a vrhli se do útoku, ale Hoffer a po něm i Lakić v nadějných šancích selhali, a tak přišel zákonitý trest. V nastaveném čase našel Eigler střídajícího Maka, ten si poradil jak s Rodneiem, tak s Abelem a poté poslal neomylně balón do pravého dolního rohu - 0:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0-Moravek,Hlousek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele