28. kolo
02.04.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Bayer Leverkusen 0:1

V nepříliš pohledném zápase v Kaiserslauternu dokázal Leverkusen nejtěsnějším možným rozdílem zvítězit a z falckého města si odvézt všechny body.

Utkání se jako již tradičně na Betzenbergu hrálo ve skvělé atmosféře, ke které se v úvodních minutách přidalo i velmi slušné tempo. Největší šanci úvodních patnácti minut si vypracovali domácí, když Sam fauloval Hlouška, který pak posadil míč na hlavu Abela, jenž pak hlavou nasměroval míč těsně nad břevno.

Leverkusen měl v dalším průběhu utkání častěji míč na svých kopačkách, nicméně mu bohužel pro něj chyběla větší jistota a kvalita ve finální fázi, v níž většina jeho nadějně se rozvíjejících akcí končila.

Jedinou výraznější akcí Bayeru za první půlhodinu tak byla Vidalova plovoucí rána ze třiceti metrů nad břevno. Tlak Leverkusenu pokračoval, ale stále mu, stejně jako Balitschovi ve 36. minutě, chybělo přesnější zakončení.

Největší šanci si Werkself nechali na závěrečné minuty. Michal Kadlec takřka ztracený míč ještě vrátil do šestnáctky, tam hlavou přiťukl Ballack Rolfesovi, ale ten metr před Trappem pouze uklidil hlavičkou míč do jeho rukavic.

I do druhého dějství utkání vstoupili aktivněji porýnští hosté. Barnettův průnik při ponechané výhodě po faulu na Michala Kadlece ale skončil jen zakončením do domácího strážce tyčí Trappa.

V 59. minutě pak díky nedohodnutí se Rodneie s Jessenem postupovali do brejku Derdiyok se Samem, přihrávka prvně jmenovaného byla ale na objev letošní sezóny moc dlouhá a tak zasáhl na poslední chvíli skluzem Trapp.

Na další ohrožení branky si diváci na stadionu Fritze Waltera museli počkat dalších deset minut, Petsos ale z pětadvaceti metrů mířil jen do rukavic připraveného Adlera. Trápení hostů bylo ukončeno v 75. minutě. Před Derdiyokem se opět na levé straně otevřel prostor, švýcarské křídlo odcentrovalo, Trapp se nedomluvil s Rodneiem a centrovaný míč tak neudržel, ten se pak dostal k Sidneymu Samovi, jenž z voleje uklidil míč do brány.

Svěřenci Juppa Heynckese po vstřelené brance přenechali iniciativu domácím. Ti si sice udrželi větší držení míče, nicméně k žádné kloudnější akci, po níž by míč nezadržitelně směřoval na branku Reného Adlera, se nedostali. Leverkusen si tak připsal čtvrté ligové vítězství v řadě.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

prenos?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele