25. kolo
05.03.2011 15:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - FC St. Pauli 5:0

Norimberk pokračuje ve spanilé jízdě, v sedmém utkání za sebou nenašel přemožitele a dnes navíc potěšil své fanoušci pětigólovou kanonádou do sítě St. Pauli. Především díky čtyřgólovému Eiglerovi zůstávají domácí v závěsu za poháry, zatímco hosté potvrzují, že budou mít se záchranou ještě spoustu problémů.

Frankové měli fenomenální start do utkání a hned ve druhé minutě mohli vést, ale Ekiciho ránu vytáhl konečky prstů Kessler. Turecký záložník se ovšem postavil k následnému rohovému kopu, našel na malém vápně Wollscheida a jeho hlava zařídila domácím brzký náskok. I po úvodní brance se hrálo stále na jednu branku a rychle bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto. 14. minuta a po Makově příhře uklízel Eigler míč k pravé tyči, tři minuty nato se stejný hráč prosadil po skvělém centru Ekiciho a bylo to již o tři branky.

Hamburská výprava byla naprosto konsternována, soupeř jí poté ale nechal dostat se do hry a a ve 35. minutě dokonce došlo na ohrožení domácí svatyně, dalekonosné střele Kally ale chyběla o trošku větší přesnost. Norimberk pak měl štěstí, když byl Chandlerův faul na hranici pokutového území oceněn jen přímým kopem pro hosty, kteří ho ale využít nedokázali.

Domácí tým po změně stran už jen vyčkával, možná očekával útok hostí a případná otevřená okénka ke kontrům, St. Pauli ale bylo totálně bezzubé. Když to potom zkusil norimberský Cohen z vlastní iniciativy, vyznamenal se hostující brankář Kessler, jehož konto však ještě mělo být dnes zatíženo dalšími brankami. Mak, uzdravený Gündogan a Ekici sice pálili mimo, v 86. minutě ale střelou k levé tyči dovršil hattrick Eigler a o minutu později přidal domácí útočník další gól, když zužitkoval přihrávku Mintála a uzavřel na konečných 5:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Legolas John

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele