29. kolo
10.04.2011 17:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - FC St. Pauli 2:1

Leverkusen si připisuje povinné tři body a dostává se tak na dostřel vedoucí Borussie Dortmund, výhra je o to cennější, že Bayer musel zápas za nepříznivého stavu otáčet.

Domácí vědomi si včerejšího zaváhání Dortmundu začali lépe, už ve třetí minutě zkoušel z velké dálky štěstí Reinartz, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal. Další zajímavá možnost přišla ve dvanácté minutě, Barnetta rozehrál standardní situaci z levé strany, Ballack nejprve na balón nedoskočil, Kießlinga nepustil k balónu prozměnu Thorandt, celou akci nakonec přecejen zakončil Ballack, ale trefil pouze dobře pozičně postaveného Pliquetta.

Po půlhodině hry se dostali do první slibné příležitosti i hosté, ale střela Lehmanna byla nepřesná. Další možnost na otevření skóre si Leverkusen vybojoval ve 38. minutě, Rolfes posunul do strany Barnettovi, ten přízemním centrem našel na opačné straně volného Vidala, který ovšem z nadějné pozice nedokázal ohrozit Pliquetta. O tři minuty později pálil Barnetta po spolupráci s Rolfesem nad branku.

Po změně stran už se na trávníku neobjevil Balitsch, na jehož místo přišel uzdravený Gonzalo Castro. V 53. minutě zakončoval po autovém vhazování Lechnera a prodloužení Brunse Naki, ale trefil pouze dobře postaveného Rolfese. Domácí se však z této situace nepoučili a vzápětí přišel trest, centr Brunse dopravil za Gieferova záda Takyi - 0:1.Vzápětí vystřídal nevýrazného Kadlece Eren Derdiyok.

V 63. minutě se musel Pliquett činit proti dalekonosnému pokusu Barnetty. Za tři minuty už bylo vyrovnáno, Derdiyok si narazil s Castrem, vylákal Pliquetta a potom přistrčil do strany Kießlingovi, který střílel do prázdné branky - 1:1. V 75. minutě rozehrával standardní situaci ze zajímavé pozice Ballack, Pliquett byl ale u tyče včas a míč vyrazil. Za další dvě minuty našel Sam střídajícího Bendera, a ten s notnou dávkou štěstí prostřelil Pliquetta podruhé.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele