28. kolo
01.04.2011 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC St. Pauli - Schalke 04 0:2

Schalke si i přesto, že byl zápas předčasně ukončen připisuje zcela zasloužené tři body a zároveň si tak zajištuje záchranu, Ralfu Rangnickovi tak vyšla obnovená premiéra na lavičce Königsblauen na jedničku. Naopak St. Pauli se zase více přiblížilo hrozbě sestupu.

Vstup do zápasu mělo lepší Schalke, první příležitost přišla už ve druhé minutě. Bartels fauloval Gavranoviče, nařízenou standardní situaci rozehrál Farfán, který se snažil povedeným centrem najít nabíhajícího Raúla, před kterým hlavičkoval dezorientovaný Asamoah do břevna, odražený míč nedokázal následně umístit do branky Höwedes. Vzápětí mohlo udeřit i na druhé straně, ale Asamoah s Takyim nedokázali zamířit přesně.

V páté minutě běžel sám na Pliquetta Gavranovič, obraný zákrok předvedl na poslední chvíli Thorandt, místo míče však trefil pouze nohu hostujícího útočníka, sudí Deniz Aytekin však nechal pokračovat ve hře a nedovolený zákrok neodpískal. O chvíli později vystřídal zraněného Gavranoviče na trávníku Edu. Po deseti minutách hry centroval z pravé strany do pokutového území Uchida, po nedůrazném odkopu Thorandta se dostal do zakončení Baumjohann, povedenou střelou ale mířil těsně vedle.

Potom se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, až přišla 26. minuta a Schalke se rázem dostalo do zaslouženého vedení. Farfán rozehrál rohový kop z pravé strany, na centr si na přední tyči naběhl Raúl, na jehož hlavičku směřující na vzdálenější tyč si dokázal Pliquett sáhnout, ale v cestě do sítě ji zabránit nedokázal - 0:1. Vzápětí se snažil povedenou ranou z dálky odpovědět Bartels, ale mířil nepřesně. Do konce prvního poločasu se dostal do zajímavé šance ještě Farfán, ale místo zakončení volil přihrávku na nabíhajícího Edua, před kterým skvěle zasáhl Thorandt.

Do druhé půle udělal hostující kouč Ralf Rangnick změnu, místo Baumjohanna poslal na trávník mladíčka Juliana Draxlera, ten chvíli po svém nástupu fauloval Bartelse a zblízka si tak prohlédl žlutou kartu. O chvíli později střílel nepřesně z velké dálky Hennings. Domácí se snažili být i nadále aktivní, ale Takyi míč špatně trefil a jeho střela tak Neuera ohrozit nemohla.

V 66. minutě zakombinovali na pravé straně Raúl s Farfánem, druhý jmenovaný pak nacentroval na opačnou stranu na Draxlera, který poslal míč do sítě podruhé - 0:2. O dvě minuty později fauloval Kalla podruhé v zápase Farfána, za což viděl druhou žlutou kartu a musel tak předčasně ze hřiště. V 74. minutě předvedlo Schalke podobnou akci jako při druhém gólu, ovšem s tím rozdílem, že před zakončujícím Draxlerem stihl včas zasáhnout Thorandt a uklidil tak balón do bezpečí.

V 79. minutě fauloval Farfána na poslední chvíli Bartels, za což viděl od sudího Aytekina červenou kartu a byl tak už druhým domácím hráčem, pro kterého skončil zápas předčasně. V 88. minutě se stala velmi nevídaná situace, na jednoho z asistentů hodil jeden z diváků plastový kelímek s pivem a sudí se rozhodli po vzájemné poradě utkání předčasně ukončit.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1-1.

Reagovat
Polish

Ti rozhodčí by si měli měli zkusit pískat někde na vesnici, tam je to normální

Reagovat
smazaný uživatel

To je komedie

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou trapní. Ať si jdou jednou odmávat nějaké vesnické derby. Tam odmáváš jeden sporný ofsajd a už se válíš v potoku. A tady kvůli jednomu kelímku od piva přeruší match. Neřeknu kdyby mu hodili dělobuch z krk, ale tohle? To je fakt moc.

Reagovat
smazaný uživatel

.... Nejvíc mě ale stejnak dostalo, jak se tam svalil na zem... To muselo bejt ale těžký pivo

Reagovat
smazaný uživatel

beztak nějaká dvanáctka

Reagovat
smazaný uživatel

No...tak nemělo by se to...na vesnici je to normální, páč o moc nejde....navíc i na vesnici sse tým nevyhne pokutě, pokud se to zapíše do zápisu....ale na takovýhle úrovni už by se to stávat nemělo, páč je to průser nejen pro tým, ale dělá to i špatnou reklamu fotbalu po celém světě....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele