29. kolo
07.04.2012 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Kaiserslautern nestačil ani na TSG a jeho naděje se rozplývá

Betzenberg byl opět vykraden, tentokráte se o to postaral Hoffenheim, jež tak dal domácím zřejmě poslední, rozhodující ránu do vazu a odsoudil tak Lautern po dvouleté anabázi v nejvyšší soutěži na opětovnou cestu o patro níž.

Před Rudými ďábli už skýtala zřejmě i ta poslední, teoretická naděje na záchranu, a tak se od první minuty do svého protivníka náležitě pustili. Hned ve třetí minutě měl první šanci Tiffert, Compper však ve spolupráci se Starkem nebezpečné situaci zamezil. Vzápětí se hnal do zajímavé pozice také Sukuta-Pasu, ten ale místo přihrávky na lépe postaveného Tifferta šel sám, až narazil na Vorsaha. Poté už zahrozilo na druhé straně: Salihović nejprve našel ze standardky hlavu Firmina, ten ovšem branku netrefil.

Činit se musel i Sippel, konkrétně proti skvěle zahranému volnému přímému kopu Salihoviče. Poté hra dlouhé minuty probíhala ve zpomaleném režimu...to trvalo až do 25. minuty, kdy si Firmino ve vápně šikovně posunul míč a Rodneimu už nezbývalo nic jiného, než zasáhnout a sudí Welz nemohl nařídit jinak - pokutový kop! K němu se postavil Salihović a výstavní ranou do levé šibenice otevřel skóre - 0:1. FCK potom do poločasu zahrozil dvakrát z kopaček Derstroffa, ale i po jeho vyvedeném pokusu se stav dále neměnil.

Změna stran z nastoupeného tempa neubrala: Hoffenheim měl i nadále více ze hry a byl taktéž více nebezpečný směrem dopředu. To platilo zejména v případě Sejada Salihoviče, který nejprve vyzval Schipplocka a následně zakončoval ze standardky sám, ale ani po této jedné akci se Sippel nemusel výrazněji ošívat. Hosté potom v dalších minutách znatelně ubrali, Lautern ovšem nabízenou šanci ne a ne zužitkovat. Definitivně jasno potom bylo dvacet minut před koncem, kdy ve středu chyboval De Wit a Vukčević následně celou akci přesně zakončil - 0:2.

Závěrečných patnáct minut už se utkání vyloženě dohrávalo, ani jedna strana už se nikam bezhlavě nehnala a všechno nasvědčovalo tomu, že už se diváci na Betzenbergu dalších zajímavých možností nedočkají. Tohle přesvědčení ale v 86. minutě porušil Bugera, jenž zpoza vápna zkorigoval na 1:2, to už se však domácím zvrátit nepodařilo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele