14. kolo
26.11.2011 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Norimberk konečně boduje, smutným hrdinou se stal Lautern

Osm zápasů - tak dlouho čekal Norimberk na plný bodový zisk, povedlo se to až nyní proti naprosto bezbrannému Kaiserslauternu. Rudí ďáblové byli pro klopýtající Franky snadným terčem, za celých devadesát minut si totiž nedokázali vytvořit jedinou brankovou šanci, to se pak myslí na body špatně.

Der Club chtěl konečně zapomenout na trápení, a tak začal od samého úvodu s velkým elánem. Jako politý živou vodou se ukazoval především Didavi, jenž nejprve oslovil přesným centrem Maroha a poté chtěl ve spolupráci s Essweinem přelstít obranu FCK i sám, ani jeden z těchto pokusů ovšem kýženým úspěchem neskončil. Po krátkém rozkoukávání se osmělili rovněž hosté a hned z toho bylo před Schäferovou brankou pořádně horko. Tiffert rozehrál volný přímý kop z velkého úhlu chytře a k údivu všech přítomných balón zaťukal na tyčku.

Byl to ale Norimberk, kdo působil přesvědčivějším dojmem. Bugera sice nejprve vyslal při ofenzivním výletě povedenou ránu, poté však nezvládl své hlavní povinnosti, snadno daroval míč Chandlerovi, jenž nabízené šance využil na jedničku a umístěnou střelou k pravé tyči poslal svůj tým do vedení - 1:0. Ten samý hráč po chvíli oslovil Pekharta, který ale nedokázal přidat tolik důležitou pojistku. To mohlo ještě franský celek zamrzet, úprk De Wita, ani pěkná rána Kircha ale k vyrovnání nevedly.

Po obrátce hostům pořádně zatrnulo. Velkou hrubku tentokrát pro změnu předvedl Abel, naštěstí pro něj však Pekharta vychytal skvělý Trapp, jenž tak svůj tým výrazně podržel. A nezůstalo jen u toho, mladý brankář se musel mít i nadále na pozoru, FCN si vytvářel šance jak na běžícím páse. Velkou možnost měl po centru Chandlera zejména z voleje pálící Eigler, mezi tři tyče se mu však zamířit nepovedlo.

Nejvíce zaměstnaným mužem byl skutečně Trapp, který musel předvést opravdu hodně ze svého umění, aby držel pro svůj celek i nadále naději na bodový zisk. To platilo zejména při povedených střelách Essweina a Didaviho. S přicházejícím závěrem se začala na kopačky Franků vkrádat ještě ke všemu špatnému i nejistota, jednu možnost si však přece jen ještě vypracovali. Esswein ovšem hlavou branku přestřelil.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele