1. kolo
25.08.2012 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Infarktový závěr ve Stuttgartu přinesl radost Vlkům

Slova Felixe Magatha se pomalu začínají naplňovat. Wolfsburg se ve Švábsku dlouho soustředil zejména na defenzivu, i tak byl ale nebezpečnější, domácí poté nevyužili ani penaltu a Dost takřka vzápětí urval tři body pro klub z města automobilů.

Netradiční čas výkopu (kvůli nabitému programu VfB, jež teprve ve středu večer odehrálo zápas s Dinamem Moskva v rámci čtvrtého předkola Evropské ligy) zpočátku vyhovoval zejména domácím a konkrétně pravé straně. Dvojblok Hoogland - Traoré a především pak guinejský středopolař vytvářeli v obraně Vlků pořádný zmatek, ovšem žádná nebezpečná situace z toho nevzešla. Po čtvrthodině hry naopak mohlo udeřit na opačné straně: Diego se u vzdálenější tyče položil hlavou do míče, Ulreich kulatý nesmysl vyrazil jen pod nohy Dejagahovi, ten však branku přestřelil.

Zbytek prvního dějství se odehrával většinou ve středu pole a napínavé momenty před oběma brankami bychom tak mohli počítat na prstech jedné ruky. Ve 34. minutě se nicméně ocitl v dobré pozici Ibišević, obětavý Ulreich mu však v zakončení včasným přistoupením zamezil. Odpověď přichystal Dejagah pro Oliče, ten však z hranice penalty hlavičkoval vedle branky.

Bruno Labbadia nechtěl ztrácet čas a proto hned po přestávce poslal do hry dalšího útočníka Tunaye Toruna, jenž nahradil nevýrazného Hajnala. Bývalý hráč Hamburku ihned po svém příchodu způsobil v hostující defenzivě pořádný zmatek, přesto se mu ale Benaglia ohrozit nepodařilo. Švábové ne a ne spustit svoji ofenzivní mašinu a VfL tak mohlo využívat každé možné příležitosti k výletu dopředu.

Když se s přibývajícím časem hra stále nerozbíhala, ukázali se na trávníku další čerstvé síly (Cacau na jedné a Vieirinha na druhé straně). Právě brazilský útočník s německým pasem chtěl okamžitě po svém nástupu každý míč a snažil se z každé jen trochu možné pozice střílet, Benaglio ale jeho nejvíce nebezpečnou ránu zpoza pokutového území lapil. Koncernový celek těžil z mála maximum. Otevřít skóre mohl sedm minut před koncem Diego, domácí strážce branky ovšem zavzpomínal na loňské zlepšené výkony a jeho pokus vytěsnil!

Zaplněná Mercedes-Benz Arena se pak dočkala strhujícího závěru. Ibišević nejdříve vypálil, Benaglio jeho ránu zachytil, ovšem Pogatetz mezitím bosenského kanonýra zezadu srazil k zemi a rozhodčí pochopitelně nemohli zůstat slepí - penalta. Odpovědnost vzal na sebe sám postižený a na švýcarského reprezentanta nevyzrál, balón se k němu však vrátil, odmítl však i druhou možnost. Hned nato střídající Vieirinha našel před brankou Dosta a domácí mohli smutnit - 0:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bas Dost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele