17. kolo
21.12.2013 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Norimberk obrovskou převahu nevyužil a bere proti S04 remízu

Další ztrápené výrazy jsme mohli po závěrečném hvizdu opětovně vidět na hráčích a fanoušcích "der Clubu", kterému se znovu nepodařilo zužitkovat převahu, čímž víceméně nevýraznému Schalke daroval bod.

215 dnů, tak přesně taková doba uběhla od posledního vítězství Norimberku (tehdy porazil Brémy 3:2), který chtěl tuto nelichotivou sérii za každou cenu ukončit a hned od prvního uvedení míče do hry se tak hnal dopředu. Již ve třetí minutě vyslal Kiyotake ukázkový míč na rozběhnutého Ginczeka, ten však obrovskou možnost nevyužil a Fährmanna nepřekonal!

Za chvíli se po kontaktu s Uchidou poroučel uvnitř šestnáctky k zemi Hloušek, ovšem sudí Meyer na norimberské stížnosti nereflektoval a nechal hru volně pokračovat. Königsblauen byli naprosto bezmocní a jen stěží se dostávali k míči, natož aby pak ohrožovali soupeřovu branku. FCN tak mohlo nadále rozvíjet ofenzivní manévry, ale Ginczek nadvakrát, ani Kiyotake svými dalekonosnými pokusy mezi tři tyče nezacílili. Další neúspěch si na konto zapsal Hloušek.

Nečekaně tak mohlo po půlhodině hry, kdy si Schalke vypracovalo vůbec premiérovou šanci, udeřit na opačné straně, avšak Jones po rychlé kombinaci z vápna branku netrefil! Vzápětí nato odpověděl Hasebe, jeho projektil však Fährmann za svá záda nepustil! Ve 35. minutě se užuž radoval Drmić, ale jeho trefa nemohla být pro mírný ofsajd uznána. Další možnost "spálil" Frantz, který si na zadní tyči naskočil na centr Chandlera. Těsně před pauzou jen o fous přestřelil Neustädter.

Po obrátce Horníci přece jen zvýšili obrátky, ovšem nebezpečí nadále hrozilo jen z domácí strany, konkrétně Kiyotake vyslal ke zteči Drmiče, ten však na Fährmanna nevyzrál! Švýcarský ofenzivní univerzál byl k nezastavení, ale ani po přihrávce od Frantze nedokázal usměrnit kulatý nesmysl na místo určení! Trestat mohl po Frarfánově standardce Matip, ale hlavou neuspěl.

Z domácího tábora pro změnu skvěle zahrával volné přímé kopy Kiyotake, jenž další "mrtvý míč" posadil na hlavu Nilssona, ostřílený rutinér ale zády k brance hlavičkoval pouze do břevna modrobílé svatyně! S přibývajícím časem se stále více a více zasekávala mičuda uprostřed pole a hrozba tak přicházela výhradně po standardních situacích. Jednu takovou rozehrál Farfán, ovšem pozorný Schäfer byl u své levé tyče nachystaný. Další šance už na pořadu dne nebyly.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberáci vyflákněte se už konečně na ty remízy ! Koho to má bavit?!

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně borci z Norimberku na favorita přitlačili....tohle měla být jejich výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně borci z Norimberku na favorita přitlačili....tohle měla být jejich výhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele