14. kolo
30.11.2013 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk 3:0

Norimberk odjíždí s jasnou prohrou, nedá se však říct, že by výrazněji zklamal herně. Smolná tyč za nerozhodného stavu ho připravila o brzké vedení a Leverkusen se posléze ujal role jasného favorita. Son si tak za poslední dva domácí zápasy připsal úctyhodných pět přesných zásahů.

Až překvapivé pohodlí měl v úvodních minutách Norimberk při držení balónu, přesto se v 10. minutě mohl prosadit Son, ke kterému propadl míč na zadní tyč, po zpracování se však ocitl až příliš blízko Schäferovi. Ten se musel blýsknout i proti Hegelerovi, který využil nedůrazně odvráceného pasu do vápna a z voleje vyprášil brankáři rukavice.

Nechybělo mnoho a veselo tak mohlo být na opačné straně, když se zpětná přihrávka Drmiće dostala až na šestnáctku k Hasebemu, jenž střelou do protipohybu brankáře orazítkoval tyč. To si nenechal líbit Son, který si nejprve nevymodlil penaltu po špatné rozehrávce Norimberku, aby minutu poté využil zpětné přihrávky Castra a přes obránce vyslal tvrdou ránu za bezmocného brankáře.

A stejný hráč neměl daleko k dalšímu zásahu ve 39. minutě. Po společné akci s Canem donutil Schäfera k dobrému zákroku nohou. Nabuzení domácí pokračovali ve cvičení obrany outsidera a po skvělém pasu za obranu zahodil obrovskou příležitost Castro, jenž opět ztroskotal na výtečném brankáři. Tomu v nastaveném čase ještě pomohla levá tyč, která zastavila pokus Kießlinga po centru Donatiho.

Norimberk se hodlal ve druhé půli porvat o body a záhy po odpískání už musel Leno zasahovat proti vydařené dalekonosné ráně Chandlera. Plány hostí byly však zmařeny vzápětí. Hegeler uvolnil Kleßlinga, ten si poradil s brankářem a bezpečně pojistil vedení.

Hráči Norimberku se rychle oklepali, nicméně přes vyšší aktivitu nedokázali balón procedit až k brankáři. Disciplinovaná hra domácích pak přinesla ještě sladší ovoce třináct minut před koncem, kdy vyslal Castro přihrávku před Sona, který propálil zlomeného Schäfera.

Alespoň čestný gól mohli hosté přidat poté, co Plattenhardt s podílem náhody objevil Ginczekovu hlavu, po níž musel Leno vytáhnout poslední parádní zákrok, jenž mu zajistil čisté konto.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele