11. kolo
08.11.2014 15:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:4

Müllerovo nikoliv pozdní odpoledne v Commerzbank-Areně skutečně nepřineslo žádné překvapení. Bayern nadělil domácímu Frankfurtu čtyři kousky a nadále zůstává v čele Bundesligy.

Frankfurt se zřejmě chtěl do jisté míry inspirovat hrou Borussie Mönchengladbach, která s Bayernem uhrála v závěru minulého měsíce bezbrankovou remízu. Taktika tedy měla být následující: vycházet ze zabezpečené obrany a sázet na rychlé protiútoky. Jenže k tomu nemá Thomas Schaaf, na rozdíl od Luciena Favreho, vhodné typy fotbalistů. Navíc ona zabezpečená obrana dostala první trhlinu už v polovině úvodního dějství.

Franck Ribéry si vyměnil balon s Robertem Lewandowskim, následně Francouz přihrál před branku Müllerovi, který sice napoprvé neuspěl, nicméně míč se odrazil tak, že už nebyl sebemenší problém jej kolenem doklepnout za brankovou čáru - 0:1. Zanedlouho mohl ten samý hráč přidat po narážečce s Philippem Lahmem druhý gól, ovšem pro údajný ofsajd nebyl uznán.

Poté se po přímém kopu Meiera vyznamenal Manuel Neuer a Frankfurt se nadále snažil o vyrovnání. Skvělou práci v defenzivě hostujícího celku však předváděl především Xabi Alonso. Teprve až po hodině hry přišli hráči bavorského velkoklubu s dalším zničujícím útokem. Lahm poslal výborný pas Ribérymu, který znovu vyzval Thomase Müllera ... a ten se znovu nemýlil - 0:2.

Ani ne o tři minuty později už Eintracht věděl, že v tomto utkání to na body fakt nevypadá. Müller se dravě vydal k soupeřově brance, kam mu Mario Götze naservíroval ideální přihrávku. A přestože domácí obránce dělal, co mohl, Müllerovo pokrytí míče bylo, i přes jeho postavu, která má k nějakému hromotlukovi fakt daleko, ukázkové, a tudíž se vcelku snadno propracoval k zakončení, které znamenalo jeho třetí branku v zápase - 0:3.

A gólu, byť "jen" jednoho, se dočkal i druhý střelec hattricku (z celkových dvou) na letošním mistrovství světa. Střídající Xherdan Shaqiri ztečoval čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby střelu Sebastiena Rodeho a počtvrté potěšil Manuela Neuera, který každou trefu svých spoluhráčů velmi radostně prožíval. Zatímco mnichovský celek tedy pořád šlape jako dobře namazaný stroj, Frankfurtští prohráli popáté za sebou (včetně utkání DfB-Pokalu)!

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
patriksimon

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Je radost sledovat hru FC BAYERN 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
bayern987

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně rád bych viděl Vencu Kadlece myslím že v tomto zápase by jistě určitě ukázal

že to není fotbalista pro lavičku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele