30. kolo
20.04.2024 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonas Wind (© AFP)

Vlci z Wolfsburgu se prokousali k těsnému vítězství nad Bochumí i bez Černého

Fotbalisté Wolfsburgu přerušili šňůru dvou po sobě jdoucích porážek, když ve 30. kole německé Bundesligy porazili Bochum 1:0. Souboj dvou celků, jež se nacházejí jen těsně nad pásmem sestupu, rozhodl ve prospěch Vlků na konci první půle Jonas Wind. Dánský kanonýr, který v německé nejvyšší soutěži prožívá střelecky nejpovedenější sezonu, se trefil už podesáté. Hubenému vítězství, jež domácí vzdálilo od sestupových vod, tentokrát nepřihlížel Václav Černý. Ten se vůbec neobjevil v zápasové nominaci.

Sobotní odpoledne si pro fanoušky německého fotbalu přichystalo tuhý boj o záchranu, jelikož se oba celky držely jen těsně nad 16. příčkou znamenající baráž o udržení. Do této nelichotivé pozice dostalo týmy Wolfsburgu i Bochumi hlavně tragické jaro. Zatímco Blau-Weiss získali od začátku ledna jen 11 bodů, Vlci si připsali dokonce ještě o dva méně.

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí, kteří soupeře nepouštěli k balonu a tlačili se do vápna, svou převahu ovšem ve vedoucí trefu nepřetavili. S první příležitostí tak nakonec přišli hosté poté, co se míč za hranicí pokutového území odrazil k Takumovi Asanovi, jenž z otočky těsně minul bránu. Po půlhodině hry se japonský útočník dostal do další šance, když si našel centrovaný míč v malém vápně, z bezprostřední blízkosti ale nepřekonal Pavaa Pervana. O pár minut později už se Blau-Weiss radovali, Patrick Osterhage totiž po centru poslal balon nechytatelně pod břevno. Bochumi však gól nakonec sebral VAR, který odhalil ofsajdové postavení. Tento moment Vlkům pomohl, jelikož v závěru první části udeřili oni. Jonas Wind se uvolnil na levé straně velkého vápna a přesnou střelou do dolního rohu otevřel skóre.

Gól do šatny rázem změnil průběh utkání. Ve druhé části se ani jeden ze soupeřů netlačil do brankových příležitostí a diváci sledovali spíše bitvu o to, kdo ovládne statistiku držení míče. V ní dominovali domácí, kterým se dařilo hrát daleko od vlastní brány, čímž zvyšovali naději na uchování těsného náskoku. V 68. minutě se ve vápně zjevil volný Sebastian Bornauw, jenž využil přesného centru a dostal se k zakončení, které ovšem poslal doprostřed brány a tím celou šanci zahodil. V závěru utkání Bochum vše vsadila na jednu kartu a hnala se dopředu, čímž nabízela domácím protiútoky. Do jednoho z nich se dostal Jakub Kamiňski, který svůj únik zásluhou Manuela Riemanna neproměnil. Hosté však toto zaváhání využít nedokázali a srovnat skóre už nestihli.

Wolfsburg tedy dovedl důležité střetnutí do vítězného konce. V příštím kole se 27. dubna utká s Freiburgem, Bochum o den dříve hostí Hoffenheim.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele