6. kolo
23.09.2015 20:00 CET
4 : 2
(4:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 4:2

Bundesligová premiéra na lavičce Mönchengladbachu vyšla trenéru André Schubertovi na výbornou. Borussia si bez Luciana Favreho připsala první body v sezóně, když porazila Augsburg 4:2, přičemž o svém vítězství prakticky rozhodla již v první půli.

Natěšený Gladbach vlítl na svého soupeře od samého začátku a první velkou šanci měl ani ne po 120 vteřinách Mahmoud Dahoud, jenž ale nedokázal překonat Marvina Hitze. Pár chvil nato už byl však švýcarský brankář bezmocný. Po akci po pravé straně se míč dostal na střed k Raffaelovi, jehož ránu obrana Fuggerstädter zblokovala pouze k Fabianu Johnsonovi a ten nekompromisně div že neprotrhl síť - 1:0.

Po čtvrthodině hry přišla černá čtyřminutovka, během níž Augsburg třikrát inkasoval, a bylo po zápase. Kanonádu načal Granit Xhaka, který zůstal zcela osamocený a z malého vápna doklepl do sítě centr Raffaela z přímého kopu. Brazilský fotbalista si připsal další gólovou přihrávku v 19. minutě, kdy posunul balón na Larse Stindla a letní posila z Hannoveru nádherným obstřelem zvýšila na 3:0.

Gólový účet Hříbat v tomto zápase uzavřel mladík Mahmoud Dahoud po tom, co vypálil z nějakých dvaceti metrů a jeho přízemní rána zapadla přesně ze levou tyč - 4:0. Marvin Hitz tomu stejně jako většina fanoušků nechtěl uvěřit a za nedůslednost pořádně seřval estonského stopera Ragnara Klavana.

Jednička bavorského celku pak ještě zabránila většímu přídělu, když několika dobrými zákroky překazila nadějné příležitosti domácích. Díky němu se ještě svěřenci Markus Weinzierl po změně stran dokázali dostat do hry, na bodový zisk ovšem stejně nedosáhli. Skóre do přijatelnější podoby zkorigoval Paul Verhaegh, který proměnil pokutové kopy po faulech Wendta a Xhaky.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele