33. kolo
07.05.2016 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - SV Darmstadt 1:2

Hertha BSC závěr sezony hrubě nezvládá. Místo účasti v Champions League může děkovat Bayernu a Dortmundu, že se dostali do finále DFB-Pokalu, protože jen díky tomu nemusí smutnit, pokud prohraje v Mohuči. A Darmstadt? Ten stejně jako Ingolstadt zachránil Bundesligu!

Specifický zápas to byl pro Sandra Wagnera. Skóre však rozseknul ve 14. minutě Vladimír Darida, jenž si už předtím připsal na konto pozoruhodnou dalekonosnou střelu. Pak zužitkoval centr Maximiliana Mittelstädta, protože si počíhal na zadní tyči a usměrnil míč do protipohybu Christiana Matheniy - 1:0. Pro domácí příznivce to bylo fajn, jenže jenom na deset minut.

Tehdy totiž zatáhnul balon po pravé straně do vápna Marcel Heller, přihrál před bránu, kde díky spolupráci se zemí dostal míč za Jarsteina kolega Jérome Gondorf - 1:1. Ve 34. minutě se míč dostal po ose Kalou-Haraguchi k Weiserovi, jehož příležitost byla včas zblokována. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran se připomenul Sandro Wagner. Nejdříve střílel přímo na Jarsteina, a pak hlavičkoval těsně mimo. Následně o sobě dal vědět Vedad Ibišević, leč přestřelil. V 82. minutě centroval zprava před bránu Gondorf a Sandro Wagner - ač tísněn, dokázal dostat kulatý předmět tam, kam chtěl. Čtrnáctou branku v sezoně oslavil jásotem, za který byl oceněn žlutou kartou.

Tři minuty poté fauloval Weisera a ze žluté byla rázem červená. Ve zbytku tohoto duelu byla Hertha poněkud nervózní, a i když si jednu slušnou šanci dokázala vytvořit, druhého gólu se nedočkala. Nyní je tedy šestá, přičemž na kontě má stejně bodů jako Schalke a Mohuč. Darmstadt je v OK, protože ví, že v posledním kole hraje Werder Brémy s Eintrachtem Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele