15. kolo
18.12.2016 17:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - FC Ingolstadt 04 1:2

Bayer Leverkusen pokračuje v nevyrovnaných výkonech. Ačkoliv další porážku si přivodil díky nedisciplinovanosti, jelikož po vyloučení Charlese Áranguize dohrával skoro celý druhý poločas o deseti.

Hodně se mluvilo o výhře Ingolstadtu nad Lipskem v minulém zápase. Tehdy se jednalo o souboj prvního a posledního týmu tabulky. Druhý tříbodový zisk rázem vynesl die Schanzer na barážovou příčku, přičemž je velmi pravděpodobné, že pokud si ve středu poradí s Freiburgem, stráví zimní pauzu nad sestupovými vodami.

Družina Maika Walpurgise začala aktivněji a první šanci si připsal už ve 3. minutě Pascal Gross. Ten samý fotbalista zkoušel pozornost Berna Lena znovu v 15. minutě. Tentokráte to bylo z přímého kopu, který leverkusenská jednička musela vyrážet. Standardní situace v blízkosti šestnáctky domácího celku byla k vidění i za dalších cca 180 sekund. Exekuce se ujal pro změnu Brazilec Roger, mimochodem hrdina zmíněného duelu s Lipskem, ale mířil jenom do boční sítě.

Blíží se Vánoce a možná proto si die Werkself tolik koledovali. Po zásluze potrestání byli za svou pasivitu ve 26. minutě. Centr Markuse Suttnera z levé strany uklidil razantní hlavičkou do sítě na malém vápně stojící Alfredo Morales - 0:1. Příznivci domácích začali pak v BayAreně na své hráče pískat.

O jedinou (a nepřesnou) střelu Bayeru se v prvním dějství postaral Julian Baumgartlinger. Těžko soudit, co přesně Roger Schmidt svým svěřencům v šatně o přestávce napovídal, ale je jasné, že jeho plány dostaly pořádnou trhlinu hned ve 49. minutě. Lodivod obhájce třetího místa rozhodně nemohl počítat s tím, že Áranguiz sejme u středového kruhu loktem protihráče, který přitom ani nedržel balon.

Chilský reprezentant se tedy pakoval ze hřiště. Přesto se Leverkusenští dostali do šance jako první. Jmenovitě to byl Julian Brandt, který ovšem z úhlu střílel pouze do rukavic Martina Hansena. O minutu později hlavičkoval Marcel Tisserand a Leno téměř doslova čaroval. V 62. minutě mohli hosté zvýšit svoje vedení, ale to by si musel Almog Cohen počínat jinak (a lépe).

Po následné protiakci ho zaváhání mohlo mrzet dvojnásob. Rogerova selhání využil Brandt přihrávkou před bránu, odkud za pomoci Matipovy teče dopravil kulatý předmět do brány Admir Mehmedi - 1:1. Ingolstadt se však nenechal nečekanou trefou rozhodit a misky vah převrátil na svou stranu zpět o deset minut později.

Pascal Gross poslal z pravé strany hřiště milimetrovou přihrávku zhruba na penaltovém puntíku stojícímu Almogu Cohenovi, jenž si balon nejprve zpracoval, a poté hbitě pravačkou napálil mimo dosah Bernda Lena - 1:2. Bayer byl od té doby v podstatě bezzubý. Ani o Javieru Hernándezovi jste v podstatě nevěděli. Naopak střídající Sonny Kittel ještě dvakrát brankáře Leverkusenu nebezpečně zaměstnal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad nebudou mět sázkovky Vánoce týden dopředu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele