2. kolo
10.09.2016 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SV Darmstadt - Eintracht Frankfurt 1:0

Stadion am Böllenfaltor se už připravoval na to, že uvidí další remízu domácího Darmstadtu. Jenže pak zaúřadoval Sandro.

Nikoliv Wagner, protože ten po vydařeném minulém ročníku, ve kterém zvládnul v dresu postoupivšího celku nasázet solidních čtrnáct branek, přestoupil do Hoffenheimu, nýbrž Sandro Sirigu, jenž ovšem není v žádném příbuzenském vztahu se Salvatorem Sirigu, jenž v současné době hostuje v Seville z PSG.

Tohle derby se - tak jako mnohé další - hrálo s velkým nasazením a ve vysokém tempu. Jenže zajímavé gólové příležitosti se nedostavovaly. Frankfurtští si udržovaly v první půli až osmasedmdesátiprocentní držení balonu, nicméně prohrávali osobní souboje. Takže na jakés takés šance se muselo čekat až do závěru úvodního dějství.

Szabolcs Huszti, Timothy Chandler, ani Branimir Hrgota nakonec Michaela Essera výrazněji neohrozili. Na druhé straně svému brankáři zpětným pasem příliš nepomohl Bastian Oczipka. Nicméně Anis Ben-Hatira situaci ve vedoucí gól taky nepřetavil. Obránce Oczipka byl na levém křídle hodně aktivní, leč k ničemu kloudnému to nevedlo. Mascarellův pokus ze 49. minuty se snad ani nemůže počítat.

V 78. minutě se ocitnul sám před Esserem Huszti, ale místo přihrávky též naprosto volnému kolegovi Meierovi volil střelu do darmstadtského brankáře. Ten si o šest minut později poradil i s Gacinovićovou střelou z dálky. A díky tomu mohly die Lilien nakonec slavit první body v nové sezoně.

Laszlo Kleinheisler, jenž na sebe upoutal pozornost svými dobrými výkony v dresu maďarského celku na EURU, přihrál napravo Sirigovi, který se na rohu pokutového území podíval, kde se nacházejí volní spoluhráči, aby o vteřinu později mírně klopýtnul, díky čemuž vyprodukoval lob, který zapadnul za Lukase Hradeckyho - 1:0. I takové góly padají. A někdy jsou dokonce vítězné!

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele