13. kolo
01.12.2018 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - Hertha BSC 0:2

Hannover opět ztratil body a jeho forma se nijak nelepší. Tentokrát doma doplatil na neproměňování svých šancí, za což ho góly Jordana Torunarighy a Vedada Ibiševiće potrestala Hertha Berlín.

Hertha začala trochu aktivněji než její soupeř. Na centrovaný míč si naskočil Vedad Ibišević, ale mířil hlavou jen nad bránu! V deváté minutě se zaskvěl také mladík Marko Grujić, jenž si vzal na polovině míč a dostal se s ním přes dva protihráče až k zakončení. Jeho rána ale zamířila těsně vedle tyče. Stejná akce se opakovala také po dvaceti odehraných minutách, jenže se stejným výsledkem.

S další šancí se hnal na brankáře Essera Davie Selke, který dostal skvělou nahrávku na úrovni penalty. Jenže svou střelou mířil pouze do míst, kde stál připravený brankář Hannoveru. Pět minut před koncem prvé půle musel brankář Esser znovu do akce, když se k balonu dostal zkušený kanonýr Vedad Ibišević. Tentokrát ještě neskóroval, a to především díky fantastickému zákroku domácího brankáře.

Branka ale do konce první půle přeci jen přišla. Na svědomí ji měli aktivnější hosté, když rohový kop poslal Valentino Lazaro přesně na hlavičku Jordana Torunarighy. Ten vyskočil ze všech nejvýš a nedal brankáři Esserovi šanci zasáhnout - 1:0 pro favorizované hosty.

Po změně stran se obraz nijak zásadně neměnil a hosté pokračovali v aktivní hře. Davie Selke byl dnes při chuti, ale i když dokázal s míčem u nohou uběhnout pořádnou vzdálenost, přesnost dnes nebyla jeho společníkem. Když už se Selke po hodině hry prosadil, radost mu pokazil pomezní rozhodčí. Ten totiž správně viděl ofsajdové postavení, které útočníkovi gól nedopřálo.

To však hostům nijak zásadně vadit nemuselo, protože v 74. minutě přeci jen přidali pojišťovací branku. Jordan Torunarigha doběhl míč a dokázal ho ještě před opuštěním hrací plochy odcentrovat, za což mu následně poděkoval veterán Vedad Ibišević. Na jeho přesnou hlavičku neměl brankář Michael Esser nárok a kapituloval! A když pak v nastavení Esser zasáhl proti úniku a ráně Maximiliana Mittelstädta, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele