25. kolo
07.03.2020 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Leverkusen čtyřmi góly rozprášil Frankfurt

Bayer Leverkusen přivítal v dalším kole Bundesligz na svém hřišti Eintracht Frankfurt a ukázal, že to s útokem na Ligu Mistrů myslí vážně, když konto svého soupeře obtěžkal hned čtyřmi brankami a posunul se těsně za Dortmund.

Vývoj celého zápasu nastínil už ve 4. minutě domácí Havertz, který zakončil rychlý protiútok na trase Wendell - Diaby - Havertz, když na malém vápně zužitkoval přesný střílený centr od druhého jmenovaného - 1:0.

Po čtvrt hodině hry už vedli Farmaceuti o dva góly. Brance opět předcházela skvělá akce, tentokrát se v roli asistenta ocitl Paulinho, jenž po průnikové přihrávce do vápna naservíroval míč před prázdnou bránu Bellarabimu a ten ve skluzu dostal kulatý nesmysl do sítě - 2:0. Stejný stav trval i během poločasové přestávky.

49. minuta přinesla hned několikanásobnou změnu emocí. Nejprve se radovali domácí, když Diaby dopravil míč do sítě, následně měli pozitivnější pocity naopak hosté, neboť video rozhodlo o neplatnosti branky pro ofsajd. Avšak jako poslední se přece jen smáli fotbalisté Leverkusenu, protože o pár sekund později předvedl něco ze svého umění Paulinho - z levého křídla si navedl míč na střed, narazil si s Bellarabim, nasadil jesličky obránci a zakončil po zemi křižnou ranou k tyči - 3:0.

Ani poté Paulinho a spol. neměli dost. V 55. minutě Havertz vyslal Paulinha precizní kolmicí do další šance a devatenáctiletý Brazilec opět zachoval chladnou hlavu - 4:0. Od tohoto momentu se utkání uklidnilo, Bayer nedovolil Eintrachtu žádnou příležitost k zdramatizování duelu a došel si tak pro pohodlné tři body.

Leverkusen se díky vysoké výhře posunul na průběžné čtvrté místo Bundesligy, o bod za Dortmund, jenž má své utkání 25. kola ještě před sebou. Frankfurt nezažívá dobrou sezónu, což se v tomto zápase potvrdilo, a tak nadále okupuje až dvanáctou příčku v tabulce.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Získali bod v Lipsku. Snad ted nenechají všechny 3 hostum. By mě vezli.

Reagovat
DidusIneptus

2:0

Reagovat
DidusIneptus

30210 vyprodano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele