2. kolo
24.08.2019 15:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Leverkusen potvrdil roli favorita v Düsseldorfu

V sobotu se v rámci 2. kola Bundesligy střetly týmy Fortuny Düsseldorf a Bayeru Leverkusen. Domácím i hostům se v úvodním kole podařilo bodovat naplno, ovšem favorit tohoto souboje byl i tak jasný. Leverkusen si nakonec se svou rolí poradil na výbornou a odvezl si ze hřiště svého soka všechny tři body.

Rušno bylo hned na úvod, protože se hosté ujali vedení už v 6. minutě zápasu. Volland pronikl zprava do pokutového území a poslal střílenou přihrávku před bránu domácích, kde si ji do vlastní sítě srazil nešťastník Baker - 0:1.

Po půl hodině hry už byl rozdíl ve skóre dvougólový. Demirbay našel centrem z přímého kopu ve vápně Aranguíze a ten propálil domácího brankáře Steffena - 0:2. Ve 39. minutě navíc přidal třetí branku Farmaceutů po skvělé individuální práci a následné přihrávce Vollanda Bellarabi a zdálo se být hotovo - 0:3.

Ve druhé půli se Fortuna snažila zvrátit nepříznivý výsledek, avšak opět to byli hosté, kteří se dostávali do šancí. Nejprve si v 52. minutě dal málem další vlastní gól jeden z obránců domácích. O třináct minut později se o slovo přihlásil znovu Bellarabi, jehož střelu ale tentokrát vyrazil Steffen.

V 76. minutě přišla první velká gólová příležitost domácích. Morales se dostal k tvrdé ráně zpoza vápna, ale mířil o chlup výš, než bylo třeba. Stejný hráč se ovšem nakonec dočkal radosti ze vstřelené branky. V 82. minutě se k Moralesovi odrazil míč na úrovni penaltového puntíku, a tak mu nedělalo problém poslat jej za záda Hrádeckého - 1:3.

Düsseldorf bojoval, ale na bodový zisk to tentokrát nestačilo, hosté z Leverkusenu pro něj byli příliš velké sousto. Ti naopak zůstávají i po 2. kole stoprocentní a drží se na čele Bundesligy společně se svými rivaly z Dortmundu a překvapivě také s fotbalisty Freiburgu.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele