9. kolo
26.10.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paderborn poprvé v sezoně může naplno slavit

Až v devátém kole se svěřenci Steffena Baumgarta dočkali tříbodového zisku. Odnesla to Fortuna Düsseldorf, která rovněž patří k největším kandidátům na sestup.

První příležitost si už po pěti minutách hry připsal na konto Ben Zolinski. Dále pálil pro změnu hostující Bernard Tekpetey a Jamilu Collins dobře udělal, že se jeho pokusu postavil do dráhy. Poté započala série menších faulů, která trvala v podstatě až do nastaveného času druhého poločasu. Rozhodčí Dankert rozdal hned devět žlutých karet.

Za hosty se dále osmělil až Andre Hoffmann v devětatřicáté minutě. A po něm to zkoušel ještě Adam Bodzek, který po Zimmerově pobídce trestuhodně přestřelil. A tak udeřilo na opačném pólu. Ve 43. minutě se o parádní trefu postaral Abdelhamid Sabiri. Z nějakých pětadvaceti metrů vymyslel technickou střelu, která mířila do šibenice, aby se nakonec od levé tyče odrazila za Steffenova záda - 1:0.

Ihned po změně stran mohl vyrovnat Dawid Kownacki. Leopold Zingerle ovšem předvedl výborný zákrok. V 65. minutě centroval Kai Prögel na malé vápno, kde balon hlavou prodloužil do sítě Sebastian Schonlau - 2:0. Düsseldorfští se snažili o korekci výsledku. Jmenovitě to byli Bodzek a Hennings, ale svoje slibné šance prohospodařili.

Ve zbytku utkání se musel Zingerle vytáhnout proti hlavičkám Kasima Adamse Nuhu a Kownackiho. Čísté konto však uhájil a svému týmu pomohl k prvnímu vítězství. Paderborn se v týdnu střetne s Bayerem Leverkusen v rámci DFB-Pokalu, a pak v Bundeslize Hoffenheim. Na Fortunu čeká Erzgebirge Aue, a poté 1. FC Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele