22. kolo
15.02.2020 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Leverkusen připisuje zásluhou pozdní trefy dvanáctou výhru v sezoně

Karim Bellarabi prokázal, že umí dávat góly nejen v úvodních, ale i závěrečných minutách zápasu. Díky němu Bayer nadále pomýšlí na příčky zaručující Ligu mistrů. Union Berlín naopak setrvá ve středu tabulky.

Už ve třetí minutě pálil nebezpečně Sebastian Andersson. Dnes mu ale nemělo být přáno se střelecky prosadit. Tři minuty poté se k hlavičce dostal Marvin Friedrich. Lukáš Hrádecký stál přesně tam, kde stát měl. Jenže během následujících šedesáti sekund přesto kapituloval. Andrich posunul na levé křídlo, kde se míče ujal Marius Bülter.

Na jeho přízemní pobídku Yunus Malli ve vápně nedosáhl, nicméně svým dotykem neplánovaně vytvořil ideální přihrávku pro Christiana Gentnera, jehož pumelice z nějakých osmnácti metrů skončila přesně v šibenici - 1:0. V jednadvacáté minutě to mohlo být už o dvě branky, kdyby Neven Subotić dokázal dát svému pokusu větší razanci.

Nestalo se, a tak byla řada na Boszově skvadře. Ihned poté se balon během několika sekund přesunul z poloviny Bayeru do vápna Unionu, kde byl Kai Havertz o něco rychlejší než nepozorný Subotić a lehounce přehodil Rafala Gikiewicze - 1:1. Do konce úvodního poločasu stály za zmínku už jenom dva skandinávské minisouboje Švéda Anderssona s Finem Hrádeckým, přičemž z obou vyšel vítězně rodák z Bratislavy, který se v létě může těšit na EURO.

Trenér Leverkusenu se rozhodl do druhé půle už nenasadit Mitchella Weisera a Leona Baileyho. Na jejich místa přišli Charles Aránguiz, resp. Moussa Diaby. Utkání pak muselo být přerušeno, protože fanoušci die Werkself si nedali pokoj s pyrotechnikou. Tohle fotbalu opravdu neprospívalo a znovu se začalo pořádně hrát až v 75. minutě, kdy Andrich pálil nad branku.

V 83. minutě Volland chytře přeloboval obránce, díky čemuž mohl Diaby postupovat sám na gólmana, jehož přelstil placírkou levé nohy - 1:2. Pro hosty to vypadalo nadějně, jenže pouze čtyři minutky. Pak se v šestnáctce ocitnul Marius Bülter, jednoduše zasekl míč, aby jej poslal nechytatelně do vzdálenější šibenice - 2:2.

Potom se konečně ozval Karim Bellarabi, jenž přišel na hřiště až na posledních dvacet minut. Nejprve střílel pouze na připraveného Gikiewicze, pak zadrbal slušně rozjetou akci. Nicméně nakonec se přeci jen smál nejlíp. Vyměnil si míč s Aránguizem, ale jeho přihrávka z ostrého úhlu zpět ke spoluhráči nedoputovala, jelikož se místo toho po zásahu polského protihráče dokutálela mezi tři tyče - 2:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prohra v tomto zápase by vynulovala zisk 3 bodu z minulého kola. 0 mě nevadí.

Reagovat
johnn

0:2

Reagovat
DidusIneptus

22009 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele