30. kolo
20.04.2021 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bielefeldu (© AFP)

Schalke prohrálo v Bielefeldu a stvrdilo sestup do 2. Bundesligy

Tradiční bundesligový účastník Schalke se rozloučil s německou nejvyšší soutěží. Definitivní jistotu sestupu dostali Königsblauen porážkou v Bielefeldu.

Po zápase v Bielefeldu je Schalke se třinácti body beznadějně poslední a šest kol před koncem soutěže ztrácí na předposlední Köln třináct bodů. "Horníci" tak nemohou dosáhnout ani na baráž. Bielefeld se naopak díky zisku třech bodů posunul na čtrnácté místo, kde je v tuto chvíli se třiceti body.

Do první velké šance zápasu se dostal Bielefeld již v 9. minutě, avšak hostující brankář Fährmann vyrazil slibnou střelu Prietla na rohový kop. Ve 13. minutě se zase o vstřelení gólu pokusil Doan, ale míč skončil pouze na jednom z bránících hráčů.

První gól jsme tedy viděli až po výměně stran. Konkrétně v 50. minutě se k nečekané střele z větší vzdálenosti odhodlal Klos a ačkoliv si brankář Fährmann na míč sáhl, vstřelení gólu už zabránit nedokázal. V 71. minutě navíc za faul dostal druhou žlutou a červenou kartu hostující Thiaw, čímž se šance Schalke na zisk bodů ještě zmenšila.

V 79. minutě nařídil sudí Dingert pokutový kop pro Bielefeld, po kterém se sice míč dostal mezi tři tyče, ale jelikož stál Klos v klíčový okamžik v ofsajdu, videorozhodčí doporučil gól odvolat. Zápas tak skončil výsledkem 1:0 pro Bielefeld.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele