26. kolo
13.03.2022 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kingsley Schindler (© AFP)

Leverkusen vyhlíží návrat Schicka. Bezzubou domácí ofenzivu potrestal Schindler

Leverkusen v utkání 26. kola německé Bundesligy zaváhal a na vlastním stadionu padl s Kolínem 0:1. Domácí srazila zranění, když už v první půli museli vystřídat ze zdravotních důvodů dva hráči. V ofenzivě jim navíc viditelně chyběl Patrik Schick, který stále nedoléčil poraněné lýtko. Jediný gól nakonec v 67. minutě zařídil premiérovou trefou v dresu Kozlů Kingsley Schindler.

Forma Bayeru po Schickově zranění pokračovala dominantní výhrou nad Bielefeldem a dokonce i cennou remízou ze hřiště Bayernu. Útočník Lucas Alario znovu zaujal místo českého reprezentanta. Zajímavostí bylo, že oba doposud nastříleli v bundesligové kariéře 39 gólů, Argentinec na to ovšem potřeboval o 46 utkání více. Kolín soupeře neporazil již čtyřikrát v řadě, letošní sezona však pro něj byla vykoupením po loňském trápení. Na pohárové příčky ztrácel pouhých pět bodů.

Utkání tak naznačovalo zajímavou podívanou, což se projevilo i na hřišti. Průběh hry se odehrával po celé šíři hřiště a oba celky se dokázaly dostat do zajímavých příležitostí. Za zmínku stojí šance, do které se dostal Florian Kainz. Na jeho jedovatý projektil ovšem skvělým zákrokem zareagoval Lukáš Hrádecký. Ve 23. minutě byla k vidění velmi nešťastná situace, kdy musel být po nepříjemném střetu střídán teprve 18letý Florian Wirtz, který kvůli následnému zranění opustil hřiště v bolestech a na nosítkách. Následně kvalita zápasu lehce upadla a bezbrankový stav vydržel až do poločasového hvizdu.

Od prvních minut druhého dějství to na hřišti vřelo, bylo k vidění mnoho osobních soubojů a utkání nabralo na velkém tempu. Šance byly k vidění na obou stranách, ale lepší přesnost v kombinaci předvedli v 67. minutě hráči Kolína. Na přesný centr si naběhl Schindler a zakončením ve skoku holení rozvlnil síť za zády bezbranného brankáře domácích. Na špatný vývoj duelu reagoval Bayer zvýšenou aktivitou, ale v klíčových momentech ho trápila nepřesnost. Zejména při pokusu Kerema Demirbaye, který z nadějné pozice svoji ranou mířil jen do dobře postaveného gólmana. Poctivá defenziva Kolína následně do posledních minut ubránila všechny snahy Bayeru o vyrovnání.

Leverkusen tak vyhořel a poprvé od konce října na domácí půdě prohrál. V příštím kole se 20. března představí na hřišti Wolfsburgu, Kozlové tentýž den přivítají Dortmund.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0. Duležité, aby favorit neprohrál. Jeblo by mě.

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele