17. kolo
25.01.2023 18:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Julian Brandt a Giovanni Reyna (© AFP)

Dortmund rozhodnul o svém vítězství nad Mohučí až v nastaveném čase

Úvod zápasu přinesl dva rychlé góly, nicméně ten rozhodující viděla MEWA Arena jen několik okamžiků předtím, než rozhodčí Sascha Stegemann naposledy písknul do píšťalky. Borussii díky tomu patří po sedmnácti kolech pátá příčka, zatímco die Nullfünfer setrvají na dvanácté.

Lee Jae-sung nepotřeboval ani 120 sekund k tomu, aby po centru Edimilsona Fernandese od rohového praporku hlavou rozvlnil síť - 1:0. Nicméně úvodní trefu tohoto klání dorovnal Julian Ryeson, když pálil levačkou zpoza vápna a jeho pokus tečoval asistent u prvního gólu za záda vlastního brankáře - 1:1.

V 8. minutě Andreas Hanche-Olsen nezvolil optimální řešení rozehrávky, což vyústilo ve skutečnost, že se Youssoufa Moukoko ocitnul za defenzivní linií. Místo přihrávky na Karema Adeyemiho, jenž by zakončoval do prázdné, zvolil špatné řešení, neboť střela putovala mimo. Niklas Süle nechtěl zůstat pozadu a jeho nepříjemnou skákavou navštívenku z dálky musel Finn Dahmen vyrážet do bezpečí.

V závěru otevírací čtvrt hodiny to byli opět hosté, kdo mohl překlopit misky vah na svoji stranu, kdyby ovšem Adeyemi nepředvedl nedobré selhání. Další fáze přinesla uklidnění a spíše boj o střed hřiště. Až v minutě osmatřicáté to zkusil Donyell Malen a strážce mohučské svatyně musel zasahovat. Do šaten tedy oba soupeři putovali za nerozhodného stavu.

Ten se mohl stát minulostí dvanáct minut po startu druhé půle, kdyby měl Karim Onisiwo lépe seřízená mířidla. Další pokusy putovaly buď mimo (Adeyemi, Ingvartsen), nebo přímo do náruče brankáře (Bynoe-Gittens/Fulgini). Ani střely z dálky se nesetkaly s úspěchem, takže musel vypomoci až další rohový kop.

Na zadní (levou) tyč jej prodloužil Sébastien Haller a Giovanni Reyna, který nechyběl v kádru americké reprezentace na mistrovství světa v Kataru, se prosadil z bezprostřední blízkosti - 1:2. Jubilejní desátá výhra svěřenců Edina Terziće znamená návrat na pohárové příčky, které nebudou chtít opustit ani po víkendovém duelu s Leverkusenem. Mohuč přivítá na vlastním stadionu Bochum.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Další přestřelka - 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele