29. kolo
23.04.2023 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Adam Hložek (© AFP)

Hložkův gól odstartoval radost Leverkusenu, ten i díky němu porazil Lipsko

Leverkusen potvrdil, že je v posledních týdnech ve velké pohodě, a po vítězství nad Lipskem se posunul na šesté místo tabulky, které zatím jako to poslední zaručuje postup z Bundesligy do pohárové Evropy. Hosté naopak z první čtyřky, jež zajišťuje účast v Lize mistrů, vypadli, neboť Freiburg v neděli zvládl duel se Schalke. Onu rozhodující trefu zapsal Adam Hložek.

Lipsko působilo zpočátku přece o něco aktivněji, nicméně Kamplův, Gvardiolův ani ten dalekonosný pokus od Szoboszlaie se mezi tři tyče nevešly, přičemž poslední jmenovaný skončil těsně vedle tyčky. Nutno ovšem podotknout, že gólman Hradecky v podstatě celou situaci v tu chvíli dobře jistil. Krátce před Szoboszlaiovým zakončením každopádně musel být domácí muž v rukavicích přece v pohotovosti, z úhlu se ho totiž snažil překonat Werner.

Vlastně až ve 32. minutě se osmělil rovněž Bayer, a to prostřednictvím Hincapiého. Ten z dálky jen tak bouchl do míče, a protože brankář Blaswich jaksi podcenil celou situaci, snesla se tahle střela překvapivě na jeho břevno. Nebo měl opravdu tak dobrý odhad, že zkrátka věděl, kde přesně má postavenou horní brankovou konstrukci.

Ve 40. minutě již nicméně došlo na první změnu skóre. Andrich ze středu pole uvolnil na pravé straně Diabyho, jenž posléze předložil přihrávku do šestnáctky, kam si seběhl Hložek, a ten balón usměrnil parádně do spodního rohu brány. Levačkou mu prakticky stačilo pouze nastavit nohu a merunu tečovat do potřebných míst z opravdu vyložené pozice.

V 52. minutě se pokoušel o vyrovnání Gvardiol, nenaskočil si ovšem na centr z rohového čtvrtkruhu od Halstenberga nejlépe, a tak, ač v dobrém postavení, jeho hlavička nemohla být úspěšná. V 66. minutě byli hosté ještě blíže vstřelené brance. Simakan pobídl do vápna Wernera, jemuž zakončení nevyšlo, i přesto musel Hradecky zasahovat. Akce na každý pád pokračovala, bránící Tah pak přitom na poslední chvíli znemožnil zdárnou dorážku do prázdné brány Nkunkuovi.

Docela dost neproměněných možností Lipska nakonec umožnilo Leverkusenu svoje vítězství stvrdit v 86. minutě. Frimpong se dostal do brejku, ve vápně hasil nedovoleně požár Szoboszlai, který za svůj faul uviděl žlutou kartu, a protože už jednu předtím měl, uviděl též červenou. Samozřejmě byla nařízena také penalta, kterou proměnil Amiri, i když Blaswich směr jeho počínání vystihl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele