9. kolo
08.10.2022 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Jeremie Frimpong (© AFP)

Leverkusen zabral a Schalke přibalil na cestu do Gelsenkirchenu čtyři góly

Změna trenéra se tedy ukázala jako dobrý nápad. Xabi Alonso možná sám nečekal, že by hned při své premiéře mohl slavit takovýto výsledek. Nijak jej nesnižuje ani fakt, že die Königsblauen v posledních sezonách nejsou týmem, jakým byli v době, kdy současný nadřízený Patrika Schicka a Adama Hložka pomohl pro Liverpool vybojovat památné istanbulské finále Ligy mistrů. Die Werkself tedy poskočili nad sestupové pásmo, ve kterém Schalke setrvá i po devátém kole.

V 11. minutě sice skóroval Charles Aránguiz, nicméně tenhle zásah nemohl kvůli faulu Piera Hincapieho platit. Po čtvrthodině zkusil štěstí Schick, ale jeho patička nedopadla podle představ. V minutě šestadvacáté to pro autora nejpovedenější trefy loňského EURA (to až si říká kdo chce, co chce) vypadalo nadějněji, kdyby nedošlo k teči, která míč poslala nad břevno.

Bývalý hráč AS Řím či Bohemians Praha se po nařízeném rohovém kopu dostal do další šance, ale znovu nebyl úspěšný. Jeho kolega z útoku Moussa Diaby střelecké trápení neprožívá, takže když ve 38 minutě převzal přihrávku od Roberta Andricha, nijak se nerozpakoval a ranou z dvaceti metrů prostřelil Schwolowa - 1:0.

Za necelé čtyři minutky se BayArena většinově radovala zase. Jeremie Frimpong stál sice už dost z úhlu, nicméně mu to nakonec nevadilo v tom, aby po zemi prostřelil jak skluzujícího Floriana Flicka, tak gólmana - 2:0.

Závěr úvodní pětačtyřicetiminutovky tedy vyšel obhájcům třetí příčky na výbornou. V 53. minutě Moussa Diaby opět našel svého spoluhráče, který milimetrově přesným pokusem k pravé tyči zaznamenal svou druhou branku v zápase - 3:0.

V 70. minutě ve složité pozici hlavičkoval nad bránu Patrik Schick. A více toho už nepředvedl, jelikož Xabi Alonso usoudil, že bude dobré jej vyměnit za Adama Hložka. Český talent se rozhodnul pro střelu v 83. minutě, ale protože byla z dálky a postrádala razanci i přesnost, stala se pro Schwolowa snadným soustem.

V 88. minutě přišel na hrací plochu Paulinho a za necelých 120 sekund slavil gólový úspěch, jelikož Amine Adli výtečně načasoval svou přihrávku za obranu. Dvaadvacetiletý Brazilec pak zvolil snadné zakončení do protipohybu muže v rukavicích, díky čemuž uzavřel střelecký účet toho klání, ve kterém musel Lukáš Hrádecký lapit jediný pokus směřující mezi tři tyče.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Beči

Snad je výměna trenéra vzpruží a začne se dařit i Schickovi s Hložkem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele