18. kolo
28.01.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Randal Kolo Muani a Daiči Kamada (© AFP)

Ostře sledovaný zápas mezi Bayernem a Eintrachtem vítěze nepoznal

První vzájemné klání obou celků skončilo na úvod této sezony drtivým vítězstvím obhájce titulu v poměru 6:1. I tentokrát se ujal vedení, jenže to dokázal po změně stran vymazat v dobré formě hrající Randal Kolo Muani, pro kterého šlo z posledních pěti utkání o čtvrtý gól. Remíza tedy nechává bavorskému velkoklubu na čele jednobodový náskok, kdežto Frankfurt klesnul ze čtvrté na pátou příčku.

Úvodní čtvrthodina v Allianz Areně nepatřila k těm, které by obecenstvo výrazně bavily. V jejím závěru se ve skvělé šanci ocitnul Randal Kolo Muani, ale zjevně se teprve zastřeloval. Francouzský reprezentant, který si z mistroství světa v Kataru přivezl stříbro, následně pobídnul Djibrila Sowa, jenž rovněž odmítnul otevřít skóre.

V další fázi utkání se hra pořádně oživila, na čemž měl svůj podíl i Jesper Lindström, který zkusil dát gól přímo z rohu. Po půl hodině vyzkoušel Joshua Kimmich pozornost Kevina Trappa, jenž míč vyrazil k Thomasi Müllerovi, ovšem ani on nedokázal bývalého gólmana PSG překonat. To se totiž povedlo až ve 34. minutě Leroyovi Sanému, když pravačkou z první uklidil na místo určení Müllerovu přihrávku z pravé strany - 1:0.

Při dalším rohu defenziva Glasnerova výběru pozapomněla na Dayota Upamecana, jehož hlavička cíl nenašla. Zbývající pasáž úvodního poločasu patřila Nagelsmannově družině, nicméně se musela obejít bez vyložené příležitosti. Ta se konala až ve 48. minutě, kdy Sané cílil vedle tyče. Poté se prezentoval efektními, avšak nikoli efektivními nůžkami Evan Ndicka. Přesto svého trenéra potěšil.

Devětašedesátá minuta přinesla druhý zásah. Randal Kolo Muani si sám rozehrál akci, v jejímž závěru naznačil střelu Daichi Kamada, ovšem místo toho balon podseknul a vrátil svému francouzského spoluhráči, který si poradil s obráncem a z rohu malého čtverci to neomylně trefil k protilehlé (pravé) tyči - 1:1.

Hosté z Deutsche Bank Parku vycítili příležitost, že by mohli z bavorské metropole odvézt všechny tři body. Jejich další pokusy se však neřadily mezi ty nebezpečné. Ale ani domácí při absenci Sadia Maného směrem dopředu nic dalšího nevymysleli, a tak nadále platí, že na rozdíl od soka z města nad řekou Mohan v tomto kalendářním roce ještě nevyhráli. A místo toho si na konto připsali už třetí remízu 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
Rich

Těžko hádat, snad 3-0... Ale bohužel tip 1-1... Bayern nemá vůbec formu... A Gnabry snad lavička a Coman v základu s Mullerem a Gravenberchem... A zkusit hrát na tři stopery, jenom ne rozestavení 4-2-3-1, ta vůbec nefunguje, kort s Pavardem na pravém bekovi...

Reagovat
Gerd 13

Souhlasil bych posadit Gnabryho, Coman a Muller určitě od začátku, ale Gravenberch na základ fakt ne. A ohledně tvé averze na Pavarda - zas tak špatný minule nebyl, ty ho asi nikdy neohodnotíš pozitivně.....

Reagovat
Rich

Pavard je dobrý dozadu, ale dopředu nic moc nepředvedl... Na druhou stranu Stanišič taky nic moc nehraje... Ale dnešek je k poblití... Bayern statický, přihrávky do kroku a totální marnost...

Reagovat
DidusIneptus

Bayern se proti Frankfurtu vzchopí - 3:1

Reagovat
Rich

Určitě no.

Reagovat
DidusIneptus

Odvar, jakej sem už dlouho neviděl. Bayern co hráč to lempl včetně trenéra, kdy už konečně dostane padáka?! Frankfurt nevyhrál a může si podat ruce s chudákama. Škoda, kdyby tam F vyhrál, urychlilo by se propuštění Nagelsmanna a klub by si konečně oddych.

Reagovat
mkrivak

Výkon bez pohybu, bez nasazení, Nagelsmann není osobnost ani trenér pro Bayern

Reagovat
Gerd 13

Nagelsmann pro Bayern není dost dobrej!!! Nemám ho rád...

Reagovat
Rich

Rozhazování rukami, nesmyslné střídání... Sabitzer výsměch na tři minuty... Rozvoj mladíků jako Wanner nebo Tel nulový... Hlavně, že se podepsal Blind a Laimer... Už jsem to psal, ale Nagelsmann nemá na funkci trenéra Bayernu...

Reagovat
Ferragamo7

Je neuveriteľné,že sa vedenie Bayernu nepoučilo a urobí 2x tú istú chybu.Presne toto produkoval Bayern pod Kovačom a aj tak podpíšu ešte mladšieho Nagelsmanna.Plus k tomu tie úplne, ale že úplne nelogické a nezmyselné nákupy totálne priemerných hráčov,toto nemôže fungovať.Vlani sme vypadli v LM s priemerným Villarealom(total hanba) a ak teraz vypadneme s PSG(pri takýchto výkonoch o tom nepochybujem) tak dúfam,že Nagelsmann bude v Bayerne minulosťou.Už som to písal vo viacerých komentoch,prosím vedenie Bayernu,aby už prestalo kanibalizovať Lipsko,pretože odtiaľ chodia iba total lúzri!!!

Reagovat
Rich

Je to pravda... Přesně toto jsem psal na začátku, když Nagelsmann přišel do Bayernu... Psal jsem, že to bude druhý Kovač a že výsledkově to nebude nic moc... A co se děje? Tři zápasy a tři remízy a tři body... Nutno říct, že ale proti Kolínu a i proti Frankfurtu mohl i Bayern prohrát... Prostě vedení je neskutečně tupé... Jinak nevím, zdali si to četl, ale Kahn se pro Bild vyjádřil, že Nagelsmann má důvěru vedení, čili nevím, co by se muselo stát, aby byl vyhozený... Možná v Paříži a Mnichově dostat od PSG dohromady 10 a více golů...

Se přivedl Blind, který ještě nehrál... Za mladého Tela se dalo 20 mega a Nagelsmann ho používá na blbých 15 minut... Přitom je to mladý kluk a má více snahy, než Sané... Gravenberch, který má potencionál nehraje... Sabitzer totál lama.. A oni přivedou Laimera...

Reagovat
Ferragamo7

Problém vidím v tom,že pre Bayern nie je priorita kvalita,ale skôr to,že hráč príde zdarma A čakajú,či sa chytí,alebo nie.Ak nie,tak ho ešte s nejakým ziskom predajú.Toto je ich politika,ktorá vedie k tomu,že k nám prídu len priemerní(až podrpriemerní) hráči typu Sarra,Sabitzera,Rudyho,Wagnera a takto by som len za posledných 5-6 rokov mohol napísať ešte 30 podobných omylov.A potom sa stáva to,že klub ako Bayern vyhrá titul v LM každých cca 10 rokov.To je hrozná štatistika.Bayern potrebuje trénera,ktorý má prirodzený rešpekt a nie takýchto dorastencov bez skúseností,ako je Kovač alebo Nagelsmann.Dúfam,že po tejto sezóne už nebude vedeniu stačiť,že získame titul(čo je veľmi otázne) a LM zase nič.Myslím,že dvojzápas s PSG a konečný postup/vypadnutie bude pre zmenu na trénerskom poste absolútne rozhodujúci.

Reagovat
Rich

Upřímně, já bych chtěl nějakého trenéra jako je Baumgartner z Kolína... Klidně bych ho zkusil, přeci jenom udělal kus práce s nimi a jako on má přirozený respekt u hráčů a hlavně by se s nikým nesral... Navíc ta jeho energie, jak je na pomezní čáře a tak, je to prostě jiné, než Nagelsmann, který si nasraný sedne na lavičku a rozhodí rukami... Já bych tohoto trenéra prostě rád viděl v Bayernu... Je to Němec a to je to hlavní... Však před lety Jupp, než šel trénovat Bayern, tak přeci taky nebyl známý...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele