33. kolo
20.05.2023 18:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Prohra, která muže Bayern stát titul! RB Lipsko poprvé v historii vyloupilo Allianz Arenu

Domácí se sice ujali vedení, jenže druhá půle se nesla v režii saského týmu. Ten nejenže si zajistil v tabulce třetí příčku, zároveň nabídnul Dortmundu šanci se poprvé od sezony 2011/2012 radovat ze zisku Meisterschale.

Tuchelova skvadra na soupeře vlétla, ale nejblíže ke vstřelení branky by měla tehdy, kdyby rozhodčí Deniz Aytekin posoudil Goretzkův pád v pokutovém území po čtvrt hodině hry jako penaltový. Nestalo se, a tak přišla akce, při které Jamal Musiala pobídnul Thomase Müllera, jenže ten sbírku dosavadních sedmi branek nerozšířil.

Zato zaznamenal osmou asistenci, jelikož po přihrávce od Joãa Cancelo pošťouchnul Serge Gnabryho, jehož střela pravačkou se otřela o tyčku a přinesla domácímu mančaftu vedení - 1:0. Navýšit jej mohl krátce po rozehrávce Musiala, kdyby necílil jen do boční sítě. Nadále se jinak hrálo ve výborném tempu a z něj pramenily další příležitosti.

Tu první si na konto připsal Dominik Szoboszlai a Yann Sommer musel poprvé předvést svoje umění. Při střele Christophera Nkunkua měl i trochu štěstí, že francouzský forvard mířil právě do míst, kde se v ten moment švýcarská jednička bavorského velkoklubu vyskytovala. Dobrou pasáž v podání RB chtěl korunovat Dani Olmo, leč ani jemu nebylo přáno.

Na opačném pólu si vylámali zuby na Janisovi Blaswichovi Jamal Musiala i Kingsley Coman. Leon Goretzka občas chodí na trávník s ofenzivními úkoly, nicméně těsně před ochodem do šaten především potěšil nástupce kouče Nagelsmanna čistým odebráním balonu Danimu Olmovi, který už stál ve velmi zajímavé pozici.

Po změně stran na trávník vyběhlo ještě odhodlanější Lipsko. Za svou aktivitu byli die Roten Bullen odměněni v 65. minutě, kdy se po rychlém protiútoku míč se štěstím dostal ke Konradu Laimerovi, a jeho rána pod břevno znamenala vyrovnání - 1:1. V 73. minutě Szoboszlai domácí jedničku nepřekonal, takže k obratu ve skóre došlo až 180 sekund poté.

Benjamin Pavard ve vlastní šestnáctce fauloval Christophera Nkunkua, přičemž sám domácí bek mohl děkovat sudímu, že mu v rychlém sledu neudělil druhou žlutou kartu. Sám faulovaný při penaltové exekuci volil jistotu, tedy zakončení do středu brány - 1:2. Ani po jednom ze svou pokusů střídajícího Mathyse Tela se vyrovnání nekonalo, tudíž znovu přišla řada na soupeře.

Laimerova dalekonosná navštívenka nebyla přesná. Nkunku se musel sklonit před Sommerem, který držel akcie obhájce titulu nad vodou. Avšak v minutě pětaosmdesáté zahrál Noussair Mazraoui ve vápně rukou, takže přišla na pořad podvečera další "pětka". Sommer sice tentokrát vystihnul směr, přesto měl Dominik Szoboszlai mnoho důvodů k radosti - 1:3. A s ním i všichni Rudí býci, kterým pranic nemuselo vadit, že Emil Forsberg v nastavení minul zařízení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
esmuellert

Bude to těžké, ale extrémně důležité.

Reagovat
Rich

Klíčová věc, Lipkso může hrát v hlubokým bloku a čekat ba brejky... Každopádně tohle je zápas o titul, Bayern by měl na Lipsko vlítnout a před domácími fanoušky je smést... Tip: 3-1 a hlavně snad Muller v základu.

Reagovat
Rich

Takhle se nehraje na titul, kašpaři! Taková ostuda a ještě doma k tomu... Kahn, Brazzo, Heiner out!!§

Reagovat
DidusIneptus

Není žádná ostuda prohrát s Lipskem. Lipsko bylo favoritem a to také potvrdilo. Bayern má slabé hráče kteří neumí dopravit míč do sítě. Lewandowski tohle uměl, ten byl na to specialista.

Reagovat
Ferragamo7

Tento zápas sa nijako nevymykal z ,,normálu" ktorý predvádzame túto sezónu.Je zbytočné nad tým lamentovať,lebo my si titul tento rok rozhodne nezaslúžime,ak Dortmund zvládne obidva zápasy,ja s tým problém mať nebudem,skôr naopak,pretože druhú polku sezóny mali až na 2 nevydarené zápasy na 1*. Tento marazmus potrebuje riadny ,,vietor" vo vedení ale hlavne v hráčskom kádri,dúfam,že niektorých hráčov už budúcu sezónu u nás neuvidím.

Reagovat
Rich

Já jsem jenom zvědavý, jaký otřes v klubu bude... Hodně fanoušků Bayernu nechce Tuchela jako trenéra, takže co? Zase vyhodit trenéra, který přišel do týmu, který neměl konzistentní výsledky, ale přesto šance na tři tituly... Ač ruku na srdce, stejně bychom nedali ani jeden titul s Nagelsmannem... Čili koho za trenéra? Koho za Kahna a Brazza? A koho dát pryč z kádru?

Gnabry se mi osobně líbil poslední zápasy a fakt se snaží... Mané je jasný, pryč... Upamecano a Pavard též, což mimochodem další dukaz pro některé kecali, že Nagelsmann Pavarda zvedl...

Reagovat
esmuellert

Při vstupu na hřiště po poločasové pauze jsme se doslova posrali a pak to bylo na hřišti i vidět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele