32. kolo
13.05.2023 15:30 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Joshua Kimmich (© AFP)

Bayern podle očekávání přejel Schalke a udělal další krok k obhajobě titulu

V únoru 2017 zvládnul klub z Gelsenkirchenu proti tomu z Mnichova naposledy bodovat. Teď od něj počtvrté za poslední tři roky inkasoval minimálně čtyři branky. Kvůli celkově šestnácté prohře v aktuálním ročníku klesnul dvě kola před koncem na barážovou pozici.

Prakticky od samého začátku bylo jasné, kdo je v Allianz Areně pánem. Jako první cílil mezi tři tyče Serge Gnabry a Alexander Schwolow svůj tým podržel. Záhy šel z pravé strany na bránu Thomas Müller. Muže v rukavicích se mu sice podařilo obejít, leč nepropálil čtyři před brankovou čarou stojící protihráče, včetně Alexe Krále.

Ani svou další šanci Thomas Müller neproměnil. Dočkal se až v době, kdy se otevírací dvacetiminutovka zrovna stala minulostí. Alex Král ve vlastním vápně nezkrotil balon, který se tudíž dostal k Leroyovi Sanému, jenž "vykulil" svému spoluhráči s pětadvacítkou na dresu, jehož přízemní střela se zastavila až v síti - 1:0. Pro někdejšího obávaného útočníka se jednalo o teprve sedmý zásah v sezoně.

Ve 27. minutě míč pro změnu neposlechnul Seppa van den Berga, z čehož mohl těžit Jamal Musiala, kdyby neinkasoval od Cédrica Brunnera úder do obličeje, což si rozhodčí Robert Schröder ověřil u videa a nařídil penaltu. Joshua Kimmich při exekuci sice podklouznul, ale pranic to nevadilo, jelkož gólman skákal na opačnou stranu - 2:0.

V další fázi utkání zůstávalo všechno při starém. Schalke mělo problémy setrvat delší dobu na soupeřově polovině hřiště. A k tomu se dál muselo bránit nekončícím útočním nájezdům, aby zpět do spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko neodjíždělo s osmigólovým přídělem jako v září roku 2020, kdy Serge Gnabry zaznamenal jeden ze svých tří budesligových hattricků.

Druhou branku proti die Königsblauen mohl přidat v závěru úvodního poločasu, nicméně jeho hlavičku dokázal Schwolow zkrotit. Na začátku druhého dějství se osmělil Kingsley Coman, ale nebyl přesný. Na rozdíl od Gnabryho, který si v 50. minutě pranic nedělal z toho, že před ním v pokutovém území stojí dva obránci a přízemní střelou zvýšil na 3:0.

V následující pasáži to vypadalo, že domácí budou možná šetřit síly. Přeci jen pravděpodobnost, že by se Reisově výběru podařilo vyrovnat, byla velmi nepatrná. Avšak v 64. minutě Coman ukázal, že má dál chuť. Se svou střelou neuspěl, což platilo i pro dorážejícího Müllera. Za šedesát sekund ztropil chybu Maya Yoshida, čehož využil Serge Gnabry a sám běžel k protivníkově svatyni. Muže v rukavicích obešel kličkou doprava a zasunul do prázdné - 4:0.

Teprve potom se dostali na dostřel hosté. Alex Král bohužel pro ně neměl ideálně seřízená mířidla. Müllerův další pokus byl zblokovaný, a tak přišla řada na Mathyse Tela, jemuž deset minut před vypršením řádné hrací doby poslal výbornou uličku Jamal Musiala a osmnáctiletý mladíček mířil po zemi levačkou mimo Schwolowův dosah - 5:0.

Záhy se zatoužil zapsat do listiny střelců sám Musiala, nicméně tentokrát byla jednička Schalke striktně proti. V 87. minutě sice hlavou umístil kulatý předmět na místo určení střídající Leon Goretzka, jenže se pískal ofsajd. Ovšem v případě gólu Noussaira Mazraouiho, jenž v nastaveném čase pálil zblízka, už bylo zase všechno v pořádku - 6:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele