1. kolo
05.08.2022 20:30 CET
1 : 6
(0:5)

Reportáž

Joshua Kimmich (© AFP)

Bayern na úvod sezony deklasoval Frankfurt

Že Robert Lewandowski odešel do Barcelony? Jako by tuhle skutečnost v táboře obhájců titulu vůbec nepocítili. I bez polského šutéra zvládli nasázet soupeři šest branek. To znamená, že tabulku s největší pravděpodobností povedou už po prvním bundesligovém kole sezony 2022/2023.

První trefu zaznamenal už v 5. minutě Joshua Kimmich. Kevin Trapp evidentně dost podcenil situaci. Jednak do zdi postavil jediného svého spoluhráče, jednak pozdě reagoval na střelu, která se odrazila od země do tyče a od ní dále za brankovou čáru - 0:1. Serge Gnabry pálil při další šanci těsně vedle.

Zato po deseti minutách hry zahrávali hráči hostujícího celku rohový kop. Míč se po šťastném odrazu od bránícího Tuty dostal k Benjaminu Pavardovi, jehož rána byla naprosto nekompromisní - 0:2. Horší začátek zápasu si snad Orli ani nemohli představit. Přitom záhy po vytvoření dvougólového manka mohli snížit, kdyby předchozí hříšník Tuta nehlavičkoval po Kostićově centru pouze do břevna.

V závěru úvodní čtvrt hodiny neměl nejlepší přehled o hře Jamal Musiala, takže místo nahrávky na lépe postaveného Maného vymyslel zakončení do boční sítě. Ve 24. minutě šli Gnabry a Thomas Müller sami na brankáře. První však neposlal druhému optimální přihrávku, takže domácí zachránila od třetí pohromy pravá tyč.

Krátce poté předvedl pěknou práci s balonem Jesper Lindstrøm, nicméně tváří v tvář Manuelu Neuerovi zamířil těsně mimo. Při následném protiútoku Müller trochu tečoval Musialovu střelu, nicméně jednička Eintrachtu stačila zareagovat a dorážející Mané stál v ofsajdu. Takže další hřebíček byl zatlučen až bezprostředně před vypršením první půl hodiny.

Gnabry lehoučkým obloučkem našel Sadia Maného, který hlavou stvořil svůj první bundesligový gól - 0:3. Mnichovský velkoklub vůbec nezajímalo, že nastoupil proti úřadujícími vítězi Evropské ligy. Nesmírně aktivní Musiala hrozil dál, ačkoli jeho chvíle nepřišla ve dvaatřicáté, nýbrž až ve 35. minutě. Tedy nedlouho potom, co Mané orazítkoval horní stranu břevna.

Při rychlé akci Bayernu se kulatý předmět dostal na malé vápno k Thomasi Müllerovi, jenž si všimnul dvou lépe postavených spoluhráčů. Nakonec to byl právě devatenáctiletý talent s nigerijskými předky, kdo pohodlně uklízel do prázdné - 0:4. Kdo si snad myslel, že Nagelsmannův výběr bude mít v tenhle moment dost, ten se šeredně spletl.

Dvě minutky před vypršením řádné hrací doby zahajovacího dějství vyhrál Mané souboj, načež Müller posunul na pravou stranu pro zcela volného Gnabryho, jehož drobný oblouček se štěstím doputoval až na místo určení - 0:5. Někteří aktéři na hrací ploše si možná vzpomněli na semifinále MS 2014, kde německá reprezentace vedla o poločase stejným rozdílem nad tou domácí, tedy brazilskou.

Ve druhé půli hosté kontrolovali hru. Tedy až do 58. minutě, kdy byl Neuer překonán, jenže zásah Eintrachtu nemohl platit kvůli Jakićově ofsajdu. Následný pokus Ansgara Knauffa si populární gólman pohlídal. Nicméně zanedlouho jej při pověstném výletu mimo pokutové území obral o balon Randal Kolo Muani, a stejně jako jeho africký kolega na opačné straně barikády při svém debutu v německé nejvyšší soutěži skóroval - 1:5.

Jenže do závěrečného hvizdu, který přišel nepřekvapivě se skončenou devadesátou minutou, se prosadil už jenom Musiala, když po Saného pobídce zakončoval po zemi z hranice mlaého čtverce - 1:6. Takový nášup v Deutsche Bank Parku evidentně nečekali a trenér Oliver Glasner bude nepochybně do příštího duelu s Herthou mít o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rich

Pojďme Bayern 0-3

Reagovat
Heresy

2:3

Reagovat
esmuellert

Obhajoba titulu začíná dnes.

Reagovat
rozirozi3

Vysvětlí mi někdo, proč při hymně všichni bučeli? Něco mi uniklo?

Reagovat
p-e-t-k-o

Kimmich správne potrestal.

Reagovat
rozirozi3

Hlavně že Lewandowski Já věděl, že nám to akorát kurví

Reagovat
Jardman

Dobra sračka, ale pobavil

Reagovat
Rich

Musiala v Superpoháru 1 gól, 1 asistence, první kolo Bundesligy 2 góly. Je to zvíře!

Reagovat
Ferragamo7

Bol to ešte len prvý zápas,takže je zbytočné písať nejaké ukvapené komenty,ale takto nejako by mali vyzerať naše zápasy s drvivou väčšinou tímov s bundesligy.Dúfam,že túto sezónu už nebudú žiadne trápne remízy, alebo tesné prehry so súpermi,ktorých by sme mali v tréningovom tempe zdolať rozdielom triedy.Veľa fandov Bayernu sa obávalo,čo bude po odchode Lewu,ale ja si myslím,že tento odchod môže Bayernu len pomôcť,pretože sa oveľa viacej hráčov môže tlačiť do zakončenia a nebude tá hra taká statická-že všetci hľadali vpredu len Lewu.Ja som rád že odišiel,tá variabilita pri zakončení bude rozložená na viac hráčov.Musiala bol skvelý aj v superpohári,aj dnes,Aj obrana až na ten úplne zbytočný kiks Neuera bola o.k.

Reagovat
DidusIneptus

Neuer, největší lempl. Jak byl na sebe hrdej když udělal ten kiks. Dal bych mu tvrdej trest, tyhle kiksy dělá furt. Je v tom nenapravitelnej. Jinak co říct k tomuhle zápasu - první poločas ze strany Bayernu super, ve druhym mu už zjevně docházely síly, to se projevilo na jeho chybující hře. No, nebude to mít letos lehký k obhajobě titulu.

Reagovat
Rich

Asi si neviděl ten zápas a hodnotíš jenom ze záznamu, ale mohl si vidět, že Hernandez neposlal Neuerovi ideální přihrávku... Za druhé, Bayern polevil z tempa ve druhém poločase, o nic víc nejde...

Reagovat
Heresy

ze na to reagujes .. uplne zbytecne nervy ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele