17. kolo
25.01.2023 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dion Beljo (© AFP)

Augsburg přehrál Gladbach nejtěsnějším možným rozdílem

Die Függerstädter opět neprožívají nejlepší sezonu, ale věří, že tahle výhra, která je první od říjnového utkání se Schalke, přinese sérii úspěšných zápasů, které je udrží nad sestupovými vodami. Naopak Hříbata prohrála z posledních čtyř střetnutí hned tři, což jim stačí na pozici v polovině tabulky.

V 6. minutě se po autovém vhazování dostal míč k Arnemu Maierovi, jenž bez přípravy pálil nad. Poté se ke střele dostal jeho spoluhráč Ermedin Demirović, nicméně si vylámal zuby na připraveném Jonasi Omlinovi, jenž se stal brankářskou jedničkou, poněvadž dlouholetá stálice mezi třemi tyčemi Yann Sommer odešla posílit Bayern.

V závěru úvodní dvacetiminutovky se nejprve prezentoval se svou přízemní střelou Kouadio Koné a krátce po něm těsně minul levou tyčku Stefan Lainer. Další fáze patřila především pozorným obráncům. Až do 36. minuty, kdy hosty zachránila od inkasování skutečnost, že Jeffrey Gouweleeuw stál v ofsajdu, když ze dvou metrů doklepávající Dion Beljo skóroval.

Ve 42. minutě si zaběhnul za obranu Marcus Thuram. Ale protože už byl z úhlu, stačil Rafal Gikiewicz zasáhnout. Do poločasového hvizdu zvládnul Dion Beljo ještě jedno zakončení, které tentokrát mířilo mimo tři tyče. Nepřesnosti pokračovaly dlouho po změně stran. Dokud nepřišla na řadu 64. minuta, a s ní hlavička Jefreyho Gouweleeuwa, kterou zastavila tyč.

Jednatřicetiletý Holanďan se ukázal býti platným i při defenzivní činnosti, svým skluzem tečoval pryč střelu Elvediho. V 82. minutě centroval z levé strany před bránu Kevlin Yeboah a Mergim Berisha v nesnadné pozici zakončil vnější stranou nártu pravé nohy neomylně na místo určení - 1:0. Borussia ve zbývajícím čase prostor na odpověď nedostala.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele