17. kolo
24.01.2023 20:30 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Jonas Wind (© AFP)

Wolfsburg po Freiburgu zdemoloval i Herthu a na druhé Lipsko ztrácí už jen tři body

Vlci z Wolfsburgu zahájili nový rok naprosto fenomenálním způsobem a ve dvou duelech nasázeli těžko uvěřitelných jedenáct branek, k tomu ani jednou neinkasovali. Hned na úvod deklasovali konkurenční Freiburg (6:0) a nyní ve vloženém kole nedali šanci ani berlínskému soupeři, když díky dalšímu fantastickému výkonu zvítězili vysoko 5:0. V tabulce zůstávají na šestém místě s devětadvaceti body a na druhé Lipsko mají manko pouhých tří bodů.

Naopak BSC po neúspěchu v Bochumi (1:3) prohrálo podruhé za sebou a se čtrnácti body kleslo na sedmnáctou sestupovou příčku. Svěřenci trenéra Nika Kovače měli naprosto skvělý vstup do úterního utkání a hned svou první větší možnost po necelých čtyřech odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól. Do vedení je dostal švédský záložník Matthias Svanberg, jenž se po výborném pasu Wimmera z pravého křídla opřel do míče z voleje a ze středu šestnáctky ho usměrnil přímo do levého spodního růžku.

Hosté rozhodli o svém úspěchu krátce po odehrané půlhodině. Nejprve zahrával standardní situaci z hodně zajímavé pozice Wimmer a trefil vystrčenou ruku Lukébakia, za kterou rozhodčí Reichel okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Maximilian Arnold a s naprostým přehledem zavěsil do pravé šibenice - 0:2. Neuběhly ani další tři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce tříbrankový.

Po vyhraném hlavičkovém souboji Svanberga se na pravé straně šestnáctky zjevil zcela osamocený Jonas Wind a ukázkovým lobem přehodil naprosto bezmocného brankáře Christensena, balón vzápětí zapadl přesně k protější konstrukci. V samém závěru úvodního dějství se ještě mohl prosadit Gerhardt, jenže ten ve vyložené pozici přestřelil domácí branku svým akrobatickým zakončením.

VfL po změně stran vyčkávalo a v závěrečné dvacetiminutovce přidalo další dva góly. V 72. minutě měl přesnou mušku Ridle Baku, neboť po krásné kombinaci na levém křídle a finálním centru nejlepšího muže na trávníku Svanberga zachoval chladnou hlavu a zcela zapomenut zamířil po zemi ke vzdálenější tyči - 0:4. Za dalších čtrnáct minut uzavřel gólový účet střídající Omar Marmoush, jelikož svou parádní samostatnou akci chladnokrevně zakončil razantní bombou pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
adogti77

2

Reagovat
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele