30. kolo
29.04.2023 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Lipsku stačil k vítězství nad Hoffenheimem jediný gól

Postaral se o něj Christopher Nkunku, který se v Bundeslize naposledy trefil 9. listopadu. Díky jeho celkově třináctému zásahu má saský celek na páté příčce šestibodový náskok. Oproti tomu TSG zůstává jenom krůček na sestupovou propastí.

Autor jediné branky zápasu se po Forsbergově přihrávce ocitnul ve velké příležitosti už na samotný úvod. Balon do sítě však dopravit nedokázal. Následná rána patřila Konradu Laimerovi, proti němuž musel zasahovat Oliver Baumann. V závěru otevírací čtvrt hodiny nevyužil chybu v defenzivě Matarazzova výběru Timo Werner.

Ihlas Bebou neměl při své šanci ke gólu zase až tak daleko, nicméně síť je lepší rozvlnit jinak, nežli z boku. Ve 28. minutě přišla na pořad odpoledne další nedobrá rozehrávka, pod kterou se podepsal John Brooks. Nkunku si pak vyměnil míč s Emilem Forsbergem a po zemi zacílil do brankářova protipohybu - 1:0.

Francouzský forvard se do poločasového hvizdu dostal ještě k jednomu pokusu, který ale úspěšný nebyl. Ve 40. minutě si Pavel Kadeřábek všimnul na zadní tyči číhajícího Christopha Baumgartnera, jenž z první vyzkoušel gólmanovu pozornost. Kulatý předmět se odrazil k Bebouovi, který jej ze šesti metrů poslal nad bránu.

Po změně stran nebylo v Red Bull Areně k vidění mnoho fotbalových parád. Mohamed Simakan mířil do boční sítě, Dabbur překopnul a střídající André Silva svou pumelicí málem rozpůlil břevno hostující svatyně. Ani na zbývající minuty se přesnost nedostavila, leč Marco Rose mohl být i tak spokojený se třemi body, s výkonem své skvadry už méně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele