31. kolo
06.05.2023 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů RB Lipsko (© AFP)

Lipsko těsně zvítězilo ve Freiburgu a poskočilo na třetí pozici

Repríza čtyři dny starého semifinále DFB-Pokalu měla sice o poznání vyrovnanější průběh, nicméně opět vyšla lépe pro die Roten Bullen. Ti jenom potvrdili, že se jim proti Freiburgu dlouhodobě daří. Streichův výběr však rozhodně nic nevzdává a bitva o třetí a čtvrtou příčku, které zaručují účast v Lize mistrů, bude ve zbývajících třech kolech nepochybně ještě zajímavá.

Už ve 4. minutě to vypadalo, že domácí budou zahrávat penaltu, jenže Welzův kolega u videa si všimnul, že už předtím došlo k porušení pravidel. Při další akci využil svoji rychlost Timo Werner, avšak znovu potvrdil, že mu to zkrátka "nelepí". Místo toho, aby za Flekkenem rozvlnil síť, trefil pouze levou tyčku.

Ve 26. minutě se připomněl Christopher Nkunku, který si však neporadil ani sám, ani v kombinaci s kolegou Wernerem. Dominik Szoboszlai chtěl spoluhráčům ukázat, jak se to dělá. Bohužel pro Lipsko cílil nad. Zbývající fáze úvodního dějství už byla de facto klidná, snad s výjimkou střely Daniho Olma, se kterou si muž v rukavicích poradil.

Ve druhé půli začal být Freiburg o něco aktivnější, jenže zároveň si pořád musel dávat pozor na protiútoky saského protivníka. V 73. minutě se rozhodnul pro individuální průnik Kevin Kampl. Nakonec měl i štěstí, že se k němu při konfrontaci s posledním obráncem odrazil míč zpátky, načež volil oblouček šajtlí pravé nohy, čímž překvapil strážce svatyně - 0:1.

Stále však zbývala čtvrt hodina do konce řádné hrací doby. V 89. minutě mohl náskok zvýšit Szoboszlai, zatímco už v nastaveném čase pálil z hranice šestnáctky Nils Petersen. Janis Blaswich pouze vyrážel k nohám Lucase Hölera, nicméně kulatý předmět letěl až příliš rychle na to, aby jej mohl forvard s devítkou na dresu lépe zasáhnout. Při úplně finální šanci zápasu se Mark Flekken vyznamenal proti pokusu Yussufa Poulsena.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele