10. kolo
15.10.2022 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lee Jae-sung (© AFP)

Werder třetí výhru v řadě nezaznamenal, doma podlehnul Mohuči

Die Nullfünfer věří, že jim toto vítězství pomůže k tomu, aby získali stejnou formu, jakou se prezentovali po většinu minulé sezony, kdy dokázali několikrát obrat o body i favority. Vzhledem k vyrovnanosti horní poloviny tabulky se už po příštím kole můžou vyhoupnout na pohárové příčky, třeba i na úkor Brém, které mají zatím na kontě rovněž čtyři výhry, tři remízy a tři porážky.

Z časomíry nebylo pryč ještě ani 120 sekund a Marvin Ducksch mohl využít zaváhání v mohučské rozehrávce, jenže střílel přímo do místa, kde stál Robin Zentner. Hned po protiútoku o sobě dal vědět Lee Jae-sung, nicméně mířil těsně mimo tři tyče. Romano Schmid vyslal dobrou ránu, která se díky teči stočila na rohový kop.

Ve 12. minutě zahájili domácí protiútok, v jehož závěru Niclas Füllkrug nastřelil obránce. Za deset minut Ducksch těsně nedosáhnul na centr Anthonyho Junga. Pakliže by se tak stalo, s velkou pravděpodobností by se poprvé měnilo skóre. Následná hlavička Niklase Starka nebyla z nejpřesnějších.

Karim Onisiwo pak posunul na Dannyho da Costu, jehož výtečně vychytal Jiří Pavlenka. Schmid byl nadále aktivní, ale přáno mu nebylo ani ve 33. minutě. Kdyby býval proměnil, nemusel by za 180 sekund sledovat, kterak Marcus Ingvartsen posílá soupeře do vedení, protože si naběhnul na přední tyč, kam směřoval svůj centr Da Costa - 0:1.

Druhá půle začala Füllkrugovou hlavičkou do náruče Zentnera. Český brankář ve službách celku z hanzovního města si pak musel poradit s ošemetným bodlem. A další zákrok na sebe nenechal dlouho čekat, neboť jeho pozornost rázně vyzkoušel Onisiwo. Šestašedesátá minuta se ukázala býti šťastnou pro výběr Bo Svenssona.

Anton Stach dobře posunul na Lee Jae-sunga, jehož zakončení tečoval do Pavlenkova protipohybu Amos Pieper - 0:2. O odpověď se pokusil Ducksch, leč na muže v rukavicích nevyzrál.

Rakušan Onisiwo se nadále toužil zapsat do listiny střelců, avšak přes českou hradbu cesta nevedla. V 80. minutě propadnul míč ke střídajícímu Schmidtovi, který jej poslal mimo. Mainz tedy slaví první výhru po čtyřech duelech.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele