03.05.202414:47

Na seznamu Bayernu je také Schmidt

Bayern Mnichov pokračuje v hledání nástupce Thomase Tuchela a nejnovějším trenérem na seznamu bavorského klubu je Roger Schmidt, který vede lisabonskou Benficu. Bavorský celek dostal během uplynulých týdnů několikrát přes prsty, odmítli ho Xabi Alonso, Julian Nagelsmann a naposledy Ralf Rangnick.

abola.pt
03.05.202413:14

Musiala necestuje do Stuttgartu

Ofenzivně laděný Jamal Musiala má zdravotní problémy, netrénuje naplno a nebude se ho týkat ligové utkání proti Stuttgartu. V nominaci Bayernu Mnichov se vedle něho neobjeví ani záložník Leon Goretzka.

kicker.de
03.05.202412:45

De Ligt dostane další volno

Matthijs de Ligt si před týdnem poranil kolenní vazy a bude si muset počkat na návrat do sestavy Bayernu Mnichov. Nizozemský obránce v týdnu nenastoupil proti Real Madrid, šetřen pak bude i pro víkendový souboj se Stuttgartem.

kicker.de
02.05.202422:44

De Zerbi favoritem Bayernu

Mnichovský Bayern má problém sehnat nástupce Thomase Tuchela, nyní tak svůj zrak upřel do Brightonu. Bavoři už Racky oslovili v rámci jednání o Robertu De Zerbim, jenž by měl být jejich favoritem na uvolněnou pozici.

football-italia.net
02.05.202420:51

Ten Hag pochválil Sancha

Jadon Sancho v Manchester United upadl v nemilost Erika ten Haga a v zimě se poroučel na hostování do Dortmundu, kde se prezentoval mimo jiné skvělým výkonem v semifinále Ligy mistrů proti PSG. To neuniklo ani pozornosti nizozemského manažera Rudých ďáblů, dle jehož slov Sancho ukázal, proč jej manchesterský klub kupoval.

theathletic.com
02.05.202417:46

Villarreal se zajímá o Njinmaha

Německou ligu za španělskou by v dohledné době mohl vyměnit Justin Njinmah. 23letý křídelník hraje za Werder, zájem o jeho služby pak má trenér Villarrealu Marcelino.

football-espana.net
02.05.202413:13

Janov koupil tři hráče

Janov s předstihem skládá kádr pro příští sezonu a jeho součástí budou tři fotbalisté, jimž byla změněna hostování na trvalé přestupy. V italském klubu pokračují obránce Koni De Winter (Juventus, osm milionů eur), defenzivní záložník Emil Bohinen (Salernitana, dva miliony eur) a ofenzivní středopolař Morten Thorsby (Union Berlín, čtyři miliony eur).

transfermarkt.de
01.05.202423:50

Bundesliga s pěti účastníky v Lize mistrů

Pět týmů do příštího ročníku Ligy mistrů vyšle 1. Bundesliga, která si po změně formátu milionářské soutěže zajistila dodatečnou místenku na základě pozice v žebříčku koeficientů. Kvalifikace do Champions League se nově bude týkat i pátého týmu v tabulce, tím je momentálně Borussia Dortmund, která si stále může zajistit postup i výhrou v letošním finále Champions League ve Wembley, což z německých týmů platí i pro Bayern Mnichov.

mundodeportivo.com
01.05.202415:27

Maatsen nakloněný setrvání v BVB

Dortmund si v lednu na půl roku vypůjčil Iana Maatsena z Chelsea, vyloučené přitom není, že 22letý obránce si působení v německém klubu prodlouží. Podle nejnovějších zpráv je nizozemský bek se surinamskými kořeny setrvání v BVB nakloněný, oba kluby se však musí domluvit na odstupném, protože hostování neobsahuje opci. Maatsen má mít ve smlouvě s Blues výstupní doložku ve výši 40 milionů eur, což by z něho udělalo historicky nejdražší dortmundskou posilu.

transfermarkt.de, kicker.de
01.05.202409:40

Union Berlín si pojistil Schäfera

András Schäfer bude i nadále hrát za Union Berlín, německý klub s maďarským obráncem podepsal nový kontrakt.

transfermarkt.de
30.04.202421:19

Müller zapsal 150. start v Lize mistrů

Thomas Müller se jakožto člen základní sestavy podíval do prvního semifinálového zápasu Ligy mistrů proti Realu Madrid. V milionářské soutěži tak zapsal svůj 150. kariérní start v jednom klubu, konkrétně tedy za Bayern. Na takové číslo v minulosti dosáhli už jen dva hráči. Jednak to byl Iker Casillas v dresu Realu Madrid (také 150 utkání), rekordmanem v tomto ohledu je pak Xavi v Barceloně (151 zápasů).

twitter.com/OptaFranz
30.04.202417:57

Mainz dvakrát bez Mweneho

Ze sestavy Mainzu vypadne Philipp Mwene, obránce německého klubu o víkendu inkasoval červenou kartu a disciplinární komise mu pozastavila činnost na dvě utkání.

dfb.de
30.04.202415:38

Jantschke se rozhodl pro konec kariéry

Tony Jantschke se rozhodl pověsit po letošní sezoně kopačky na hřebík. 34letý obránce strávil celou kariéru v Gladbachu a vedení s ním nyní přestalo počítat, fotbalista si pak další angažmá hledat nebude.

transfermarkt.de
30.04.202414:59

Dortmund očekává návrat Malena

Donyell Malen po dvou týdnech chystá další návrat do sestavy Dortmundu, ofenzivně laděný fotbalista je v pořádku po problémech s kolenem a zítra by mohl nastoupit proti PSG.

vi.nl
30.04.202412:57

Onisiwo musel na operaci

Mainz bojuje o záchranu v německé nejvyšší soutěži a do odvolání mu bude chybět Karim Onisiwo. Útočník má zlomené tři prsty levé ruky a už absolvoval operaci, doba absence zatím nebyla upřesněna.

kicker.de
30.04.202412:44

Bella-Kotchap v létě opustí Southampton

Dvaadvacetiletý německý obránce Armel Bella-Kotchap s největší pravděpodobností brzy oslaví v PSV titul v Eredivisie, po skončení výpůjčky každopádně nezůstane u svého pevného zaměstnavatele ze Southamptonu a ani v nizozemské nejvyšší soutěži. Jak tvrdí italský insider Fabrizio Romano, zájem o hráče je v Německu, v Itálii i jinde na Ostrovech. Přestupová suma se odhaduje na zhruba 20 miliónů eur.

twitter.com/FabrizioRomano
30.04.202412:30

Simons opravdu může zůstat v Lipsku

Před několika týdny se zdálo, že nizozemský záložník Xavi Simons zamíří po skončení hostování zpátky ke svému zaměstnavateli do PSG, v posledních dnech ale najednou rezonuje možnost, že by mohl přece setrvat v Lipsku. To by chtělo hráče udržet ve svém kádru, nejlépe znovu formou výpůjčky. Rozhodnuto má být v této záležitosti do začátku evropského šampionátu, jak uvádí italský žurnalista Fabrizio Romano.

twitter.com/FabrizioRomano
30.04.202412:19

Reus v Dortmundu po sezóně skončí

Německý ofenzivní záložník Marco Reus má v Borussii platný kontrakt pouze do konce ročníku a podle nejnovějších zpráv německého týdeníku Sport Bild prodloužený nebude. V létě se zkrátka stane čtyřiatřicetiletý dortmundský rodák volným hráčem. Hlavním důvodem pro tento krok je údajně fakt, že je Reus nespokojený s herním časem, jaký mu (ne)dopřává trenér Edin Terzic.

twitter.com/GGFN_
30.04.202410:03

Can v minulosti mohl zamířit do PSG

Do středečního prvního semifinále Ligy mistrů proti PSG je připravený třicetiletý německý záložník Emre Can nastoupit v roli kapitána, klidně to však mohlo dopadnout tak, že mohl oblékat dres francouzského soupeře, jak hovoří zprávy z francouzského sportovního deníku L'Équipe. V jeho rozhovoru středopolař Dortmundu přiznal, že už v minulosti s pařížským gigantem jednal. "Dvakrát. Málem jsem tam podepsal, ale nakonec k dohodě nedošlo,” prozradil.

getfootballnewsfrance.com
29.04.202420:50

Rangnick se blíží angažmá v Bayernu

Bayern už pár dnů rokuje na pozici nového trenéra Ralfa Rangnicka, současného kouče rakouské reprezentace, který by potenciálně měl nahradit odcházejícího Thomase Tuchela, a podle italského novináře Fabrizia Romana probíhají jednání i nadále pozitivním směrem. Rozhovory jsou už v pokročilém stadiu, hovoří se o konkrétních bodech dlouhodobého projektu. Výše platu prý není na žádné straně problém. Zásadní kroky však chce každopádně bavorský gigant podniknout až po úterním utkání s Realem Madrid.

twitter.com/FabrizioRomano

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele