2. kolo
26.08.2023 15:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Pavel Kadeřábek (© AFP)

Nováčkovi protekly první ligové body mezi prsty. Při obratu Hoffenheimu pálil i Kadeřábek

Heidenheim byl ve druhém kole Bundesligy velmi blízko premiérové výhře v nejvyšší německé soutěži, nakonec však v domácím zápase s Hoffenheimem prohrál 2:3. Nováček si sice postupně vypracoval dvougólový náskok a vše hrálo v jeho prospěch, hostům se však nakonec podařilo vrátit do utkání, přičemž jejich snahu proměnil ve vyrovnávací branku 10 minut před koncem český obránce Pavel Kadeřábek. Opařený domácí celek následně obral i o zisk jednoho bodu proměněnou penaltou Andrej Kramarič.

Nováček z Heidenheimu utrpěl ve svém historicky prvním utkání v nejvyšší německé soutěži porážku 0:2 s Wolfsburgem. Gólový účet v Bundeslize si tak chtěl otevřít před vlastními fanoušky proti Hoffenheimu, který rovněž v úvodním kole padl. Modrobílí ovšem výrazně posílili v ofenzivních řadách, když na hostování z Manchesteru United přicestoval Wout Weghorst, který se proti Heidenheimu premiérově představil v základní sestavě.

Domácí zahrozili hned po minutě hry, když Tim Kleindienst hlavičkoval jen těsně vedle levé tyče. Následně však iniciativu převzal klub z regionu Kraichgau a získával převahu zejména na balonu. V 16. minutě ale domácí zahrávali pokutový kop po tom, co hosté zahráli ve vápně rukou. K exekuci se postavil Jan-Niklas Beste, střelu však poslal přesně do míst, kam skákal Oliver Baumann, a pohrdl tak možností stát se prvním bundesligovým střelcem klubu. Ve 26. minutě se už domácí premiérové branky dočkali. Byl to právě předchozí smolař Beste, který se ujal přímého kopu ze strany a trefil se přesně do levého horního rohu.

V 56. minutě se ke střele na hranici vápna dostal Florian Grillitsch, mířil ale jen do připraveného gólmana. A tak se o tři minuty později podruhé prosadili domácí. Marvin Pieringer se dostal k hlavičce ve vápně a umístil balon k tyči. Hosté mohli snížit po zakončení Weghorsta, jeho pokus zblízka ale skončil vedle. V 77. minutě již Hoffe branku vsítil, po centru z levé strany se o to postaral Maximilian Beier. Hoffenheim pokračoval v tlaku a o tři minuty později se dočkal vyrovnání. Domácí nejprve sice po střele Finna Oleho Beckera zachránila tyč, dorážce Kadeřábka do prázdné brány však již nikdo zabránit nedokázal. A další šok pro domácí přišel o chvíli později. Hosté dostali k dispozici pokutový kop, kterým Kramarič nepohrdl a dokonal fantastický obrat.

Hoffenheim si tak s nováčkem soutěže nakonec po boji poradil a oslavil první tříbodový zisk v nové sezoně. Na něj se pokusí navázat 2. září, kdy přivítá Wolfsburg. Heidenheim čeká o den dříve výjezd do Dortmundu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele