24. kolo
02.03.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Nathan Ngoumou (© AFP)

Gladbach odvezl ze hřiště Mohuče bod, znovu skóroval objevený střelec z Francie

Fotbalisté Mohuče remizovali na vlastní půdě ve 24. kole Bundesligy s Mönchengladbachem 1:1. Hříbata, která znovu postrádala zraněného Tomáše Čvančaru, prohrávala od 12. minuty, kdy skóroval odchovanec domácího celku Jonathan Burkardt. Po změně stran však našel odpověď talentovaný Nathan Ngoumou, jenž se prosadil podruhé za sebou a rozhodl o jednobodovém zisku Borussie.

Mönchengladbach se v minulém kole vyhrabal z výsledkové krize, když na domácí půdě rozstřílel Bochum pěti góly. Pro Hříbata to mohl být signál k lepším zítřkům, jelikož se stále nacházela v dolní polovině tabulky. Předpoklady k tomu, aby v letošním ročníku poprvé vyhrála dvě utkání v řadě, měla nadějné, jelikož se jim do cesty postavila Mohuč, která se topila na předposlední příčce.

Úvodní minuty patřily hráčům Mohuče. Tvořili si šance a zasypávali pokutové území centry od rohového praporku. Ve 12. minutě navíc střelecký účet otevřel výstavní trefou Burkardt, jenž si navedl balon k hranici šestnáctky odkud pálil přesně k levé tyči. Aktivnější celek z Porýního-Vestfálska nadále tlačil svého soupeře a ve 24. minutě dvakrát zahrozil. Nejprve gólman Nicolas Moritz parádně vychytal pokus k levé tyči Silvana Widmera a o pár chvil později ho po hlavičce Josuha Guilavoguia zastoupila branková konstrukce. Agilní Mohuč však pojišťující zásah před závěrečným hvizdem první půle nepřidala.

Hosté do druhé půle nastoupili snově. V 55. minutě vyrovnal stav utkání Ngoumou, jemuž naservíroval krásný centr německý středopolař Florian Neuhaus. První jmenovaný rozvlnil síť hlavičkou k pravé tyči. Obraz hry byl ve druhém dějství zcela odlišný, Borussia se tlačila do šancí, avšak ve finální fázi to skřípalo. V závěrečných minutách navíc hrála přesilovku poté, co za nemístné protesty inkasoval druhou žlutou kartu Dominik Kohr. Početní výhody ovšem nevyužila.

Gladbach tak v Mohuči zaváhal a domů si odvezl jen bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 9. března. Die Nullfünfer změří síly s Bayernem, Hříbata vyzvou Kolín.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele