3. kolo
02.09.2023 15:30 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Leverkusenu (© AFP)

Rozjetá ofenziva Bayeru opět nadělovala. Střídající Hložek se přihlásil o šanci pozdním gólem

Leverkusen potvrdil ve třetím kole Bundesligy povedený vstup do sezony, když si poradili na vlastním hřišti s Darmstadtem 5:1. Hosté drželi s favoritem krok pouze v první půli, po změně stran však čtyřikrát inkasovali a zůstali bez bodu na chvostu tabulky. Adam Hložek s Matějem Kovářem duel začali na lavičce náhradníků, přičemž minimálně pro prvního z nich, který nakonec naskočil v 80. minutě a stihl jednou skórovat, bude cesta do základní sestavy velmi trnitá. Jeden z jeho konkurentů Victor Boniface totiž zazářil dvěma góly a asistencí. Patrik Schick naopak k vysoké výhře nepřispěl, jelikož stále bojoval se zraněním.

Darmstadtu úvodní dva duely nevyšly podle představ a po porážkách s Unionem a Frankfurtem figuroval bez zisku bodu na předposledním místě tabulky. Leverkusen naopak své zápasy vyhrál, když nejprve porazil sebevědomé Lipsko a rozdílem třídy skolil Gladbach. Český fanoušek však přesto mohl být po výhrách Bayeru mírně zklamán, jelikož z trojice reprezentantů naskočil do zmíněných duelů na pár minut pouze Hložek, přičemž výrazný zápis do statistik neudělal.

A jelikož Xabi Alonso neprovedl oproti poslednímu víkendovému zápasu žádné změny v sestavě, sledoval Hložek šance svých spoluhráčů opět jen z lavičky. Jednu takovou měl Alejandro Grimaldo, ale jeho střelu obětavě zblokoval skluzující Christoph Klarer. Ve 21. minutě se už Die Werkself radovali. Boniface pláchl po pravém křídle, položil si jednoho z bránících hráčů, obešel i stopera Christophera Zimmermanna a dloubáčkem rozvlnil síť.

Domácí defenziva se však nechala uspat a za pár minut přišla bleskurychlá odpověď. Klarer šikovně sklepl centrovaný míč na úroveň malého vápna, kde si nejdůrazněji počínal dřívější přestupový cíl Slavie Oscar Vilhelmsson a hlavou vyrovnal stav utkání.

Farmaceuti jednoznačnou ofenzivní dominanci zužitkovali krátce po změně stran. Výborně si na pravé straně počínal Jeremie Frimpong, který svou přihrávkou oslovil Exequiela Palaciose a ten s pomocí dvojnásobné teče dopravil míč na místo určení. Výbornou formu potvrdil po hodině hry znovu Boniface, jenž si naběhl mezi obránce na pas Floriana Wirtze a pohotově zakončil vedle gólmana Marcela Schuhena.

Následně si nigerijský útočník připsal i gólovou asistenci, když na hranici šestnáctky našel Jonasa Hofmanna. Nová letní posila Bayeru nabídnutou příležitostí nepohrdla a utaženou střelou poslala balon ke vzdálenější tyči. V 83. minutě zažil svou chvíli slávy i český reprezentant Hložek, který byl ve správný čas na správném místě a levačkou doklepl míč do poloodkryté branky.

Leverkusen udržel stoprocentní bilanci a zůstává v kontaktu se špičkou ligy. V dalším kole vyzve 15. září Bayern, Darmstadt se o dva dny později utká s Gladbachem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele