9. kolo
28.10.2023 15:30 CET
8 : 0
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Bayern dokráčel k demolici Darmstadtu po červeném koberci. Kane zazářil hattrickem

Bayern Mnichov porazil v devátém kole Bundesligy na domácí půdě Darmstadt jednoznačně 8:0. Utkání se přitom v úvodu nevyvíjelo podle představ Bavorů, jelikož už ve čtvrté minutě viděl červenou kartu Joshua Kimmich, jenž nebude k dispozici pro důležitý zápas s Dortmundem. Hosté ovšem početní převahu nevyužili a místo toho se ještě do konce první půle nechali hned dvakrát vyloučit. Po změně stran tak započala střelecká kanonáda domácích, kterou orazítkoval třemi góly Harry Kane.

Bayern v uplynulém týdnu překonal dvě nevyzpytatelné překážky, když nejprve vyhrál v neoblíbené Mohuči a následně odrazil v Lize mistrů nápor Galatasaraye, čímž vytvořil nový rekord soutěže. V základní skupině se Bavorům podařilo zvítězit v osmém venkovním utkání v řadě. Oba zmíněné duely nakonec rozhodl Kane, jenž byl největší hrozbou i pro obranu Darmstadtu, která patřila s 22 inkasovanými brankami mezi nejhorší v celé soutěži.

Začátek zápasu však byl pro domácí hororový. Po chybě v rozehrávce se dostal do stoprocentní příležitosti Marvin Mehlem, jehož zastavil pouze za cenu faulu Kimmich. A jelikož sudí vyhodnotil situaci jako zmaření jasné brankové příležitosti, musela opora Bayernu do sprch. Podobná situace ale nastala ve 21. minutě i na druhé straně. Po nedovoleném zákroku na Konrada Laimera vytasil rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa červenou kartu, kterou obdržel Klaus Gjasula.

První tutová šance domácích přišla ve 26. minutě, kdy se k zakončení hlavou dostal Matthijs de Ligt. Mladý nizozemský stoper však své hlavičce z hranice malého vápna nedodal potřebnou razanci. Ještě před odchodem do šaten předvedl své umění Manuel Neuer, jenž vychytal uniknuvšího Mehlema. Šílený poločas ale přece jen nabídl ještě jeden zajímavý moment, který po faulu na rozběhnutého Kanea vyústil v červenou kartu pro Mateje Maglicu.

V první šanci druhé půle se znovu objevil de Light, jenže ani tentokrát si na Marcela Schuhena nepřišel. V 51. minutě se ale již skóre měnilo, když se do prudkého centru položil Kane a elegantní rybičkou poslal Bayern do vedení.

Domácí poté dostali na své kopačky potřebný klid, což se projevilo zanedlouho po úvodním gólu, kdy na rozdíl dvou branek zvýšil Leroy Sané, jemuž míč připravil do stoprocentní pozice precizní přihrávkou Laimer. Obrana oslabeného Darmstadtu se pak sesypala jako domeček z karet. V 60. minutě přidal další gól po chytře zahrané standardní situaci Jamal Musiala.

Krátce nato rozšířil svůj střelecký účet Sané, jenž se prosadil krásnou ranou z hranice vápna. V 69. minutě se postaral o aplaus zaplněné Allianz Areny Kane, když z vlastní půle přeloboval Schuhena. Ihned po rozehrávce přidal šestý gól Thomas Müller, na něhož ještě navázali Musiala a autor hattricku Kane.

Darmstadt tak dle očekávání na body v mnichovské Allianz Areně nedosáhl. V příštím kole 3. listopadu přivítá Bochum, Bayern se o den později představí v Dortmundu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Ten Kimmich je tam posl. dobou jen ke škodě.

Reagovat
DidusIneptus

Kane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele