25. kolo
10.03.2024 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Mario Götze (© AFP)

Hoffenheim zaváhal v boji o poháry. Frankfurt dostal k oslavám dárek z daleké Ameriky

Fotbalisté Frankfurtu zvládli duel 25. kola německé Bundesligy, když svého tabulkového souseda z Hoffenheimu porazili 3:1. Zpočátku vyrovnaný duel výrazně ovlivnilo brzké vyloučení střelce úvodního gólu Johna Brookse, jelikož Američan musel opustit hřiště již po 22 minutách. Orli, kteří slavili 125. výročí založení klubu, početní výhodu využili ještě v první půli. Na otočce ve skóre se velkou měrou podílel Mario Götze, jenž si připsal gól a asistenci u vítězné trefy. V dresu poražených naskočil do zápasu v průběhu druhého poločasu David Jurásek. Pavel Kadeřábek naopak kvůli zranění v nominaci chyběl.

Hoffenheim po překvapivém triumfu v Dortmundu zvítězil i nad Brémami, a měl tak stále jen čtyřbodový odstup na šestou pohárovou příčku. Na ní figuroval právě Frankfurt, který si musel dávat pozor především na Maximiliana Beiera, jenž se na obou předchozích výhrách Hoffe podílel dvěma góly. Eintracht měl ale na modrobílé dobré vzpomínky, když je z posledních pěti vzájemných klání před vlastním publikem hned čtyřikrát porazil.

Tentokrát však nezačal vůbec dobře, když inkasoval už po šesti minutách hry. Hostům k tomu stačil první centr z rohového kopu, na který si naskočil Brooks a hlavičkou pod břevno nekompromisně poslal Hoffenheim do vedení. Vyrovnání měl na noze po fantastickém pasu Götzeho francouzský záložník Junior Dina Ebimbe, jehož pohotová střela prosvištěla kolem tyče. Hosté si duel výrazně zkomplikovali ve 22. minutě, kdy se ze hřiště po tvrdém faulu poroučel střelec prvního gólu Brooks. Orli početní převahu zužitkovali poměrně brzy. Ve 32. minutě se o vyrovnání postaral ranou z hranice pokutového území Robert Koch.

Eintracht překlopil zápas na svoji stranu zkraje druhého poločasu, kdy se po centru Götzeho prosadil hlavou Dina Ebimbe. Domácí talent měl další obrovskou příležitost krátce nato, ze středu hřiště však bránu přestřelil. V 64. minutě navýšil po rychlé kombinaci náskok Götze, jenž se přesnou ranou zapsal do statistik i jako střelec. Za dalších 14 minut přišla pro hostující tým jiná pohroma, jelikož byl po druhé žluté kartě vyloučen Ozan Kabak, čímž definitivně pohřbil naděje Hoffenheimu na bodový zisk.

Frankfurt zvítězil a upevnil si šestou příčku. Příští utkání jej čeká 17. března v Dortmundu, Hoffe vyzve o den dříve Stuttgart.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele