27. kolo
30.03.2024 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nenad Bjelica (© AFP)

Kreativní nemohoucnost dovedla Frankfurt ke smírnému výsledku s Unionem

Frankfurt se ve 27. kole Bundesligy nedokázal po téměř dvou měsících střelecky prosadit, a s Unionem Berlín tak před svými fanoušky pouze remizoval 0:0. V zápase byly role obou týmů rozděleny poměrně jasně. Orli veškerou svou snahu hnali do útoku, zatímco jejich soupeř pečlivě bránil a spoléhal se na občasné protiútoky. Zvolená taktika nakonec lépe vyšla hostujícímu celku, jenž si došel pro bod.

Frankfurt před reprezentační pauzou přišel o pětizápasovou ligovou sérii bez porážky, když neudržel vedení 1:0 a nakonec prohrál 1:3 s Borussií Dortmund. Orli se však stále nacházeli na šesté příčce, která zajišťovala alespoň účast v Konferenční lize. Union se dostal z nejhoršího ven, neboť si na sestupové pásmo vytvořil už devítibodový náskok, k čemuž mu pomohlo i poslední vítězství s Werderem Brémy.

A ani v dnešním duelu nezačal klub z hlavního města špatně. Už ve čtvrté minutě mohl jít do vedení po nadějném pokusu Yorbeho Vertessena, ten ale zevnitř pokutového vápna minul. Krátce před půlhodinou odehraného času na jeho snahu navázal svou střelou Brenden Aaronson. Ani v jednom případě se ovšem hosté neprosadili. Orli se během prvního poločasu trápili a moc šancí si i přes větší aktivitu nevypracovali. Toto tvrzení potvrzoval fakt, že do výměny stran nevyprodukovali ani jednu přímou střelu na bránu Frederika Rönnowa.

Ve druhé půli nastalý trend pokračoval. Svěřenci trenéra Dina Toppmollera marně bušili do obranného valu soupeře. V 59. minutě se Omar Marmoush ve vápně pokusil ohrozit bránu Rönnowa, ten ale jistým zákrokem podržel svůj tým. Již jmenovaný gólman se stal pro svůj celek ústřední postavou i v následujících minutách. Trenéři následně sáhli k široké obměně svých mužstev, ani to však ke změně skóre nestačilo.

Frankfurt tak neodčinil poslední porážku a doma získal jen bod. V příštím kole změří 5. dubna síly s Brémami, Union Berlín se utká o den později s Leverkusenem.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele