22. kolo
18.02.2024 15:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Ansgar Knauff (© AFP)

Frankfurt nalezl štěstí v neštěstí. Dva góly brzy střídajícího Knauffa stačily k remíze

Fotbalisté Frankfurtu remizovali ve 22. kole Bundesligy na hřišti Freiburgu 3:3. Klíčovým mužem v dresu hostů se stal Ansgar Knauff, jenž sice začal utkání na lavičce náhradníků, kvůli brzkému zranění Saši Kalajdžiče se ale do hry dostal již v 11. minutě a v průběhu duelu se dvakrát střelecky prosadil. Ani jeho výrazný příspěvek nakonec ale Orlům k výhře nestačil, neboť v závěru vystřelil domácím bod Michael Gregoritsch.

V lize trápící se Freiburg předvedl velmi sympatický výkon ve vyřazovací fázi Evropské ligy, když na hřišti Lens uhrál bezgólovou remízu. V nejvyšší německé soutěži ovšem třikrát v řadě prohrál, což vedlo k propadu na sedmou příčku. Jen o čtyři body nad ním se nacházel jeho soupeř z Frankfurtu. Orli si také neprocházeli ideální obdobím, když s papírově slabšími soupeři nedokázali třikrát po sobě zvítězit.

Začátek zápasu provázel již tradiční protest fanoušků proti vstupu zahraničních investorů do německého fotbalu pomocí vhození předmětů na hrací plochu. První větší šance přišla až ve 27. minutě a hned z ní byl gól. Na začátku akce byl Philipp Max, jenž vyslal přesný vzdušný pas na hranici vápna, kde si ho Omar Marmoush prvotřídně zpracoval a následně ukázkově vypálil k tyči. Freiburg však brzy vyrovnal. Svůj podíl na tom měl gólman Orlů Kevin Trapp, jehož po nejistém zákroku prostřelil dorážející Ricu Dóan. Ofenzivní koncert ale pokračoval i nadále, když po exkluzivním pasu Marmoushe vrátil hostům vedení Knauff. V nastavení úvodní půle ovšem dostal možnost zahrávat pokutový kop Vincenzo Grifo, který jej navzdory minimálnímu rozběhu proměnil.

Naprosto bizarním způsobem byl přerušen duel i ve druhé půli, když nad hrací plochou kroužilo letadlo na dálkové ovládání. Po návratu na trávník to byl opět Frankfurt, kdo si málem vzal vedení zpátky, nicméně pokus Knauffa pokryl pozorný Noah Atubolu. Svoji statistiku si ale ofenzivní hráč Die Adler napravil v 72. minutě, kdy exkluzivní střelou vymetl šibenici Freiburgu. Domácí trenér ale vytáhl necelou čtvrthodinu před koncem eso z rukávu v podání Gregoritsche. Ten začal ihned po příchodu na trávník zlobit hostující defenzivu a v 90. minutě díky svému důrazu ve vápně vyrovnal.

Bitva tabulkových sousedů tak nakonec vyústila v remízu. Oba celky odehrají další ligový zápas 25. února, Breisgauští Brazilci se střetnou s Augsburgem, Orli vyzvou Wolfsburg.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele