5. kolo
23.09.2023 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Andrej Kramarič (© AFP)

Hoffenheim nadále prohání špičku Bundesligy. Králova absence Unionu nepomohla

Souboj dvou celků s naprosto odlišnými formami ovládl v pátém kole Bundesligy Hoffenheim, který porazil domácí Union Berlín 2:0. Hosté o svém čtvrtém ligovém vítězství v řadě rozhodli již v prvním poločase, když na úspěšně proměněnou penaltu Andreje Kramariče navázal Maximilian Beier. Teprve 20letý útočník tak svou čtvrtou brankou v letošním ročníku potvrdil střeleckou fazonu. Naopak Berlíňané pokračovali ve svém trápení, jelikož prohráli již čtvrtý soutěžní duel v řadě, přičemž v nich vstřelili pouze jeden gól. Alex Král za domácí nenastoupil, na druhé straně Pavel Kadeřábek opustil hřiště až v nastaveném čase.

V srpnových zápasech připomínala hra Die Eisernen dobře namazaný stroj a po zásluze z toho byla dvě vysoká vítězství. Se začátkem září se ovšem tento stroj zadrhl, nejprve přišla jasná porážka s Lipskem a po reprezentační pauze také neúspěch ve Wolsfburgu. Opačnou situaci zažíval Hoffenheim, jenž do ligy vstoupil nečekanou prohrou s Freiburgem. Po té však následovaly tři po sobě jdoucí triumfy, při kterých TSG navíc pokaždé vstítilo tři branky.

Dobrou formu si hosté přenesli i do úvodu zápasu. Několikrát se nebezpečně probíjeli do pokutového území a ve 22. minutě z toho vznikla penalta po faulu Leonarda Bonucciho. Nabídnutou příležitost využil ranou k tyči Kramarič. Domácí se po inkasované brance nevzpamatovali a před změnou stranou dostali další gól. Po rychlém protiútoku centroval do šestnáctky Grischa Prömel, jehož nabídku zblízka proměnil Beier.

Ve druhém dějství hosté pokračovali v aktivitě. Ihlas Bebou se po výborném pasu ocitl za obranou, svým pokusem ovšem rozvlnil síť pouze z vnější strany. Poté však domácí výrazně zabrali. David Datro Fofana si v 68. minutě několikrát ve vzduchu posunul míč a poté tvrdě vypálil, ale krásnou akci zhatil blok jednoho z obránců. Z následného rohu se nejvýše do vzduchu vyšrouboval Janik Haberer, jenže jeho hlavičku na zadní tyči konečky prstů fantasticky vyškrábl Oliver Baumann. Aktivní Fofana měl další příležitost při průniku ze strany, jeho tvrdý projektil na přední tyč však opět vytěsnil Baumann, a tak se Union gólu nedočkal.

Hoffenheim tedy pokračoval na vítězné vlně i v Berlíně a již počtvrté v řadě bral všechny body. Modrobílé v dalším kole čeká Dortmund, který přivítají 29. září. Union o den později pojede do Heidenheimu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Union je letos v krizi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele